İkinci Vatan Programı Türkiye'ye büyük kazanç sağlayacak!
Türkiye'nin yabancıya gayrimenkul satışında henüz yolun başında olduğunu belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Dr. Önder Halisdemir, 'ikinci vatan programı'nın devreye sokulmasını önerdi. Halisdemir, "Türkiye'den belirli bir tutar gayrimenkul alan dünya vatandaşlarının hiç uğraşmadan oturma iznine, 5 sene sonrasında ise vatandaşlık hakkına sahip olma imkanı sunan bir program hazırladık. Bu programın uygunlanması ile yıllık 100 bin dünya vatandaşmı ülkemize almayı hedefleyerek ekonomimize yılda asgari 45 milyar dolarlık bir katkı sağlanması mümkün" dedi.

22 ÜLKEDE UYGULANIYOR
Artık Türkiye'den konut almak isteyen dünya vatandaşlarına "Pasaportunu, kimliğini ve paranı al gel. Sana bütün kolaylıkları sağlayacağız" denebilmesi gerektiğini belirten Halisdemir, bu projenin karar vericiler tarafından bir an evvel hayata geçirilmesi için gerekli girişimleri başlattıklarım vurguladı. Dünyada 22 ülkenin geliştirdikleri programlar ile ülkelerinden gayrimenkul alan veya yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verdiğini bildiren Halisdemir şöyle konuştu:

YILDA 100 BİN KİŞİ CARİ AÇIĞI KAPATIR
"Bugün Amerika, Kanada, İngiltere, Portekiz, İspanya gibi gelişmiş ülkelerin açıkladıkları programlar 500 bin Euro'dan başlıyor. Böylelikle ilave maliyetsiz taze para ve doğrudan yatırım çekiyorlar. Tabii parası olan nitelikli nüfusu da ülkelerine adapte ediyorlar. Zaten 3 milyon Suriyeliye karşılık beklemeden kucağımızı ve vatanımızı açtık. Şimdi de parası olan dünya vatandaşlarını ülkemize çekecek bir program oluşturarak Türkiye'ye bu parayı ve nitelikli nüfusu çekmeliyiz." 2012 yılında yabancıların Türkiye'den konut almasına izin verildiğini hatırlatan Halisdemir, "Mevcut durumumuzla yılda bin konut yabancılara satılıyor. Bu programla bu sayının yıllık yüz bine çıkmasını beklemek mümkün olacak. Yılda 100 bin başvuru ile 35 milyar dolarlık bir doğrudan yatırımı çekebiliriz. Bu kişiler en kötü hesapla beraberinde asgari 100 bin dolar getirse ilave 10 milyar dolar da oradan gelir" değerlendirmesini yaptı.

Gayrimenkul sektörünün ülkenin en yüksek katma değerli ihraç ürünü olduğunu ve 200'ün üzerindeki sektörü beslediğini kaydeden Halis demir, "Cari açığımız 33 milyar dolar. Yani direkt 35 milyar dolar ve ilave 10 milyar dolarla 45 milyar dolar girdi yaratacak programla artık, cari fazla veren bir ülke olmamız an meselesi" dedi.

Vatandaşlık mı satılacak?

"Gayrimenkul alan yabancılar bu malı bir yere götüremiyor" diyen Önder Halisdemir şunları söyledi: "Nasıl ihtiyaç halinde bila-bedel milyonlarca göçmenle toprağımızı, aşımızı, işimizi gerektiğinde paylaşabiliyorsak, tarihimiz de bunun seçkin örnekleri ile doluysa şimdi parası olanla o parayı kazanacak bilgi ve becerisi olanla ülkemizin vatandaşlığını paylaşmak bizi ancak zenginleştirir." Programın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını belirli bir bedel ve şartla dünyaya açacağını kaydeden Halisdemir, "Ev alan yabancıya bizim asayiş ve huzurumuzu en az 5 yıl bozmazsan T.C. Vatandaşı olabilirsin diyeceğiz. Gelen zarar mı vermeye başladı? Çıkarmak zaten yasalarımızın elinde olacak. Yıllar içinde 1 milyon dünya vatandaşı alsak 350 milyar dolar eder ve ülkemizi çok daha yaşanabilir bir ülke yapacak yatırımların bu girdi ile önünü açarız" dedi.

İsmail Şahin / Sözcü Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181