İMO'dan kritik Bursa uyarısı!2 binadan biri riskli...
Line Tv'de günlük olarak ekrana gelen Emlak Sayfası programına katılan ve Bursa'daki riskli yapılar hakkında bilgiler veren İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Basri Akyıldız, Nilüfer'deki riskli yapıların ciddi boyutlarda olduğunu ve bu konuda kentsel dönüşümün vakit kaybetmeden başlaması gerektiğini ifade etti.

Kentsel dönüşümün önemi ve riskli yapıların durumu hakkında açıklamalar yapan İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Basri Akyıldız, Nilüfer'de 2001 yılı öncesinde yapılan ruhsatlı binaların % 50'sine yakınının riskli olduğunu söyledi. Akyıldız;"İnşaat Mühendisleri Odası olarak yaptığımız çalışmalarda 2001 yılı öncesinde ruhsatı alınmış binaların risk durumunu araştırdık. Nilüfer Belediyesi ile birlikte yaptığımız çalışmalarda 1872 adet binayı inceledik. Ve bu binaları 3 farklı risk grubuna ayırarak bir değerlendirmeye tabi tuttuk. Çalışmalarımız sonucunda bu binaların % 12'sinin riskli olduğunu tespit ettik. Tespitlerimizden oluşan raporları da ilgili binalara ve yöneticilere ulaştırarak önlem almaları konusunda uyarılarda bulunduk" dedi.

2001 YILI ÖNCESİ RUHSATLI YAPILAR TEHLİKE SAÇIYOR!

Olası bir depremde hasar görme oranı ileri seviyede olan riskli binalar hakkında çarpıcı rakamlar veren Akyıldız;" Nilüfer'deki 1872 bina içerisinde 2.ve 3.grupta yer alan bina sayısı 1.599, Yıldırım'daki 2098 bina içerisinde ise toplam 1.168 bina riskli grupta yer almaktadır" dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181