İnşaat sektörünün umudu gençlikte!
Resmi verilere göre bu yılın Ocak ayı itibarıyla Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.9 azaldı. 'İpotekli' konut satışları da yüzde 19.9 düştü. Yabancılara satış ise yüzde 13.4 artmış durumda. İnşaat sektörü hakkında değerlendirmede bulunan Dumankaya Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, iç ve dış siyasi gelişmeler ile terör olayları yüzünden bir gerileme olsa da genç nüfusun da etkisi ile gayrimenkule talebin genel olarak devam edeceğini belirtti.

'SEKTÖRDE BALON YOK'
Konut sektöründe balon olduğu yönündeki yorumlara katılmayan Dumankaya, Türkiye'de fiyattan öte, aynı segmentte çok fazla konut arzı oluştuğunu kaydetti. Bu yüzden tüketiciden ziyade şirketlerin sıkıntı yaşayabileceğini aktaran Dumankaya, "Burada ekonomi açısından sıkıntı; firmaların fazla arzı, talebin üzerinde arzı yapmasının firmaları sıkınüya sokması, firmaların satamaması, firmaların finansal borca, dışarıdan yabancı kaynak kullanıp yani banka kredilerine girmesi ve bunu döndürememesi ve bunun da ekonomiye vereceği zarar. Tüketici açısından bu şey yok, tam tersi, fiyatları baskı altında tutuyor, fiyatları daha düşük tutuyor" dedi.

Genç nüfus sektör için avantaj!
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, Türkiye'nin genç nüfusunun sektör açısından önemli bir potansiyel oluşturduğunu belirterek, "Türkiye'nin genç bir nüfusu var ve hâlâ talep var. İnsanlar almak istiyorlar. Ama Türkiye'nin gelir seviyesinin biraz daha artması, piramidin sadece sivri tarafından öte, şişman olan taraflara hitap edilmesi gerekiyor. Bu da zamanla oluşacak bir şey" ifadesini kullandı.


Meydan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181