İş kazalarında Bursa üçüncü!
İFO Fuarcılık, 28-30 Nisan tarihlerinde iş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı "İSG Avrasya 2016"yı düzenleyecek. Tüyap Beylikdüzü'nde gerçekleştirilecek olan organizasyon hakkında bilgi veren İFO Fuarcılık Genel Müdürü Zekeriya Aytemur, İLO verilerine göre dünyada 3 milyar işgücü bulunduğunu ve her yıl ortalama 270 milyon iş kazası meydana geldiğini vurgulayarak, bu konuda Türkiye'nin ne yazık ki ön sıralarda yer aldığını söyledi. Aytemur, kaza riskini en aza indirecek teknolojik çözümlerin bir arada sunulacağı İSG Avrasya 2016'nın, başta iş kazalarının en yoğun yaşandığı inşaat, maden, taşımacılık ve metal sanayi sektörleri olmak üzere, işçi çalıştıran tüm firmalar açısından önemli bir buluşma adresi olacağını belirtti.

Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) verilerine göre dünya genelinde her yıl 270 milyon iş kazası meydana geliyor ve bu kazalarda başı inşaat sektörü çekiyor. Resmi rakamlar, Türkiye için de durumun farklı olmadığını gösteriyor. Ülkemizde işçi ölümü ve iş kazalarının üçte biri inşaat sektöründe yaşanıyor. Onu sırasıyla taşımacılık, madencilik ve metal sektörleri takip ediyor.

İş kazalarında Başkent, ilk beş şehir içinde yer alıyor!
SGK'nın 2012-2013-2014 yıllarını kapsayan resmi rakamları, en çok iş kazasının istanbul'da meydana geldiğini gösteriyor. Söz konusu dönemde toplam 93.085 kazanın yaşandığı megakenti, 47.839 kaza ile izmir, 39.804 iş kazasının gerçekleştiği Bursa, 31.661 kaza ile Kocaeli ve 31.206 kazanın meydana geldiği Ankara takip ediyor.

Resmi rakamlara göre yaşanan iş kazalarının sayısı 2012'den bu tarafa sürekli artıyor!
Sosyal Güvenlik Kurumu rakamlarına göre 2012'de 74.871 iş kazası yaşanırken, 2013 yılında bir önceki döneme göre yüzde 291 oranında artış oldu ve toplam 191.389 iş kazası gerçekleşti. Artışların devam ettiği 2014 yılında ise 221.366 iş kazası yaşandı. SGK tarafından 2015 verileri henüz paylaşılmamış olmakla birlikte rakamların bir önceki yılın yine üzerinde olacağı öngörülüyor.

Meydana gelen kazalar ve sağlıksız çalışma koşullarının neden olduğu meslek hastalıkları ciddi bir ekonomik kayba da neden oluyor.
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) verilerinde gelişmekte olan ülkelerde iş kazaları ve meslek hastalıkları, gayri safi yurt içi hâsılalarının (GSYİH) % 4'ü tutarında ekonomik kayba yol açıyor. Bu oran dikkate alındığında ülkemizin 2012 yılı GSYİH'sına göre iş kazaları ve meslek hastalıklarının toplam maliyetinin 56,67 milyar TL, 2013 yılında 62,68 milyar TL, 2014 yılında da 70, 56 milyar TL olduğu tahmin ediliyor.

Kaza riskini en aza indirecek teknolojik çözümler de fuarda olacak!
Başta kişisel koruyucu ekipmanlar olmak üzere hijyen ve sıhhi gereçlerden, mobil tıbbi teknoloji ekipmanlarına, ölçüm ve kontrol teknolojilerinden, iş sağlığı ve güvenliği yazılımlarına kadar pek çok yeniliğin sergileneceği İSG Avrasya, faaliyetlerinden ötürü özellikle yüksek riske sahip firmaların mutlaka ziyaret etmesi gereken bir organizasyon olarak gösteriliyor.

İSG Avrasya, geçen yıl olduğu gibi yine 12. Uluslararası Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı REW istanbul ile eş zamanlı düzenlenecek. 28-30 Nisan 2016 tarihlerinde Tüyap Beylikdüzü'nde ziyaretçilerini ağırlayacak her iki organizasyon, başta sanayi kesimi olmak üzere tüm firmalara; hem çalışan sağlığı ve iş güvenliği hem de sürdürülebilir çevre konusundaki sorumluluklarını doğrudan ilgilendiren teknolojileri bir arada görme fırsatı sunacak. 

24 Saat Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181