İstanbul Selanik'e yüksek hızlı tren ile ulaşacak!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türk Konseyi Ulaştırma Bakanları Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, İstanbul'dan Selanik'e Yüksek Hızlı Tren projesinin gerçekleşeceğini söyledi. Yıldırım, önceki gece Başbakan Davutoğlu ile Yunanistan Başbakanı Çipras'ın da katıldığı, İzmir Ticaret Odası ve TOBB'un ev sahipliğinde İzmir'de düzenlenen Türkiye-Yunanistan dostluk gala yemeğinde Davutoğlu'nun “Selanik ile İstanbul arasında hızlı tren planlıyoruz” sözünün hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

ÇALIŞMALAR BU YIL BAŞLAYACAK
“Sayın Başbakanımız ile Yunanistan Başbakanı'nın görüşme öncesinde ortak bir görüş olarak ifade ettikleri bir projedir. Esasen biz İstanbul'dan Edirne'ye kadar yüksek hızlı tren yapımını bu sene başlatacağız. Bu proje Türkiye tarafından bahsedilen projenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Benzer şekilde Avrupa Birliği Ortaklık Öncesi Katılım Fonlarını kullanmak suretiyle Yunanistan'da da devamı yapılınca bahsedilen proje gerçekleşmiş olacak. Bizim tarafta zaten belirli bir aşamaya geldi. Benzer şekilde Yunanistan tarafı da bu çalışmaları başlatırsa ümit ederim bir kaç sene içerisinde bu proje tamamlanmış olur. Ve böylece Türk-Yunan dostluğunun bir göstergesi olarak bu hat devreye girmiş olur.”

BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı Projesi'ne ilişkin de konuşan Yıldırım, “Projede arzu etmediğimiz gecikmeler oldu. Bütün bu gecikmeleri geride bırakacak tedbirleri aldık ve 2016 sonu itibarıyla burada trenleri yürütmüş olacağız” dedi. Yıldırım, bu demiryolunun tamamlanmasıyla birlikte Avrupa ile Uzak Doğu arasında Kafkaslar üzerinden doğrudan bağlantının gerçekleşeceğini anlattı. Yıldırım, “Bu proje Uzak Doğu ve Avrupa'nın ortak projesidir. ”dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü 2 yılda bedavaya gelecek
Yavuz Sultan Selim Köprüsü geçiş ücretlerine ilişkin soruyu yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, “Köprüyü devletin bütçesinden yapmıyoruz, bunun bir maliyeti var. Bu maliyet de köprüyü kullanan araçlardan ücret almak suretiyle karşılanacak” dedi. Yıldırım, “Köprünün devreye girmesiyle beraber İstanbul'da zaman kaybından, trafik sıkışıklığındaki yakıt kaybından yılda 3 milyar lira tasarruf sağlanacak. Bunu göz önüne aldığınızda 2 yıl içerisinde köprü bedavaya geliyor. Şunu da vatandaşlarımızın bilmesini isterim; En pahalı hizmet olmayan hizmettir.” ifadelerini kullandı.

Güneş Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181