İşte Kazlıçeşme Söğütlüçeşme metrosunun durakları!
İstanbul'da Marmaray'a kardeş olarak adlandırılan Kazlıçeşme Söğütlüçeşme metrosu projesinde yer alacak duraklar belli oldu. 2 etaptan oluşacak hattın 2023 yılına kadar açılması planlanıyor. Toplam 23 durağın yer alacağı Kazlıçeşme Söğütlüçeşme metrosu 30 kilometre hat üzerine inşa edilecek.

Tamamlandığında 40 kilometre uzunluğunda olacak Kazlıçeşme Söğütlüçeşme metro hattı Kağıthane'den başlıyor oradan 4.Levent’e uzanıyor. 13 duraktan oluşan metro hattı 20 kilometre uzunlukta tasarlanıyor. 

Hattın 4.Levent’ten başlayan ikinci kısmı ise Rumeli Hisarı’na bağlanıyor. Toplam 10 duraktan oluşan ikinci kısımda deniz altı ulaşımı yolu ile Rasathane, Ümraniye, Ataşehir üzerinden Söğütlüçeşme’ye uzanıyor.

Proje bittiğinde hat, Zeytinburnu, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Kağıthane, Beşiktaş, Sarıyer, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir ve Kadıköy üzerinden ilerleyecek.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181