İşte Türkiye'yi MIPIM'de yıldız yapan mega projeler!
Fransa'nın Cannes kentindeki dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'in yıldızı, İstanbul oldu. 26 bin 500 gayrimenkul profesyonelini bir araya getiren fuarda, İstanbul ve çevresindeki dev projeler ilgi odağı haline geldi. 3'üncü havalimanından 3'iincü köprüye, Marmaray'dan Kanal İstanbul'a, Büyük İstanbul Tüneli'nden Körfez Geçiş Köprüsü'ne İstanbul'un mega projelerinin tanıtıldığı İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı, fuar katılımcılannın ve ziyaretçilerinin uğrak yeri haline geldi. İşte İstanbul ve çevresindeki dudak uçuklatan mega projeler.

3. HAVALİMANI
Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon Ortak Girişim Grubu'nca kurulan İGA Havalimanı İşletmesi tarafından inşasım üstlenilen havalimanının ilk etabmm Şubat 2018'de faaliyete geçmesi planlanıyor. Yatırım maliyeti 11.3 milyar dolar olan havalimanının ilk etabı 90 milyon yolcu kapasiteli. Havalimanm tüm etapları 2028 yılında tamamlandığında, 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak.

KANAL İSTANBUL
Mega projenin bu yıl güzergahının belirlenmesi ve ihalesinin gerçekleşmesi bekleniyor. Karadeniz ve Marmara'yı yapay bir boğazla birbirine bağlayacak olan proje, şehrin Avrupa Yakası'nda konumlanacak. İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğini rahatlatmayı amaçlayan yapay kanalın uzunluğu 40-45 kilometre, genişliği yüzeyde 145-150 metre, suyun derinliği ise 25 metre olacak.

3.KÖPRÜ
50 metre genişliğindeki köprü, 8'i Karayolu, 2'si demiryolu olmak üzere 10 şeritten oluşuyor. Ağustos ayında resmi açılışı yapılacak olan köprü, 2.5 miyar dolara mal oldu.

MARMARAY
29 Ekim 2013' 'hizmete giren Marmaray, tek yönde saatte 75 bin, günde ortalama 1 milyon yolcu taşıma kapasiteli.

BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ
3 katlı Büyük İstanbul Tüneli projesi, 5 yıl içinde tamamlanacak ve 3.5 milyar dolara yap-işletdevret modeliyle gerçekleştirilecek. 2 karayolu ve 1 raylı sistemi barındıran proje zaman tasarrufunu en iyi şekilde değerlendirecek. Proje ile Hasdal-Ümraniye-Çamlık arası 14 dakikada, İncirli-Söğütlüçeşme arası 40 dakikada geçilecek.

İstanbul'a mega yatırım bedelleri ise şöyle:
3'üncü havalimanı 11.3 milyar dolar, 3'üncü köprü 2.5 milyar dolar, marmaray 2.8 milyar dolar, Kanal İstanbul 10 milyar dolar, Avrasya Geçişi 1.2 milyar dolar, Büyük İstanbul 3.5 milyar dolar, Tüneli Körfez Geçişi 6.3 milyar dolar, Çanakkale 1915 Köprüsü 5 milyar dolar toplam 42.6 milyar dolar yatırım yapıldı.

Takvim Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181