İşyerlerinde de KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi!
Bakanlar Kurulu, inşaat sektörünü canlandırmak için konutların ardından işyerlerinde de katma değer vergisini (KDV) yüzde 18'den 8'e indirdi. İndirimli KDV uygulaması 31 Ekim'e kadar devam edecek.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı'na göre, daha önce yeni konut satışlarında getirilen KDV indirimi, işyerlerine de sağlandı. KDV oranı yüzde 18'den 8'e indirildi. 1 Kasım'dan itibaren yeniden yüzde 18 KDV oranı uygulanacak.

YAPILANDIRMA DÜZENLEMESİ
Esnaf muaflığından yararlanarak çatısında ürettiği ihtiyaç fazlası elektriği dağıtım şirketine satanlar KDV'den muaf olacak. Maliye'nin yayımlayacağı tebliğ uyarınca, bunlardan sadece yüzde 5 oranında gelir vergisi kesintisi yapılacak. Vergi ve prim borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, vergi ve cezaları, idari para cezaları, ecrimisil ile öğrenim ve katkı kredisi gibi kamu alacakları, gümrük vergileri, sigorta primleri, sosyal güvenlik destek primleri ile bu alacaklara ilişkin faiz, zam, gecikme zammı ve gecikme faizleri yeniden yapılandırılacak.

VARLIK VE İMAR BARIŞI
Yurtdışında bulunan para, altın, döviz ve menkullerini 30 Kasım 2018'e kadar Türkiye'deki banka veya aracı kuruma bildirenler, yüzde 2 vergiyle varlık barışından yararlanacak. Ayrıca imar barışı olarak tanımlanan afet risklerine hazırlık kapsamında ruhsatsız; ruhsat ve eklerine veya imar mevzuatına aykırı yapıların kayıt altına alınarak, "Yapı Kayıt Belgesi" verilmesi planı da resmileşti.

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181