İzmit Körfez Köprüsü'ne son tabliye konuldu!
Körfez Geçiş Köprüsü'nde iki yaka birleşirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Perşembe günü yapılacak törene gelmesi bekleniyor.

İstanbul-İzmir arasını 3.5 saate indirecek Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolu projesinin en önemli geçiş noktası olan İzmit Körfez Köprüsü'ne son tabliye konuldu.

DÜNYANIN 4. EN BÜYÜĞÜ
Bin 550 metre genişliği ile dünyanın en uzun açıklıklı ikinci asma köprüsü olacak Körfez Geçiş Köprüsü'nün yer aldığı Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyol Projesi'nde ayrıca 18 bin 212 metre uzunluğunda 30 viyadük, 7 bin 395 metre uzunluğunda dört tünel, 209 köprü, 18 gişe alanı, 5 otoyol bakım işletme merkezi, yedi servis alanı ve yedi park alanı yer alıyor.

Köprünün Mayıs ayı sonunda ulaşıma açılması bekleniyor. Perşembe günü düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılması bekleniyor.

Takvim 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181