Kanal İstanbul için halkın tanıtım toplantısı 27 Mart'ta yapılacak!
2011 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “çılgın proje” olarak açıkladığı Kanal İstanbul projesinde yeni bir gelişme yaşandı. Kanal İstanbul projesinin 26 Şubat günü başlatılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci kapsamında yapılacak ilk halkın katılımı toplantısının 27 Mart 2018 günü gerçekleştirileceği duyuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nce yapılması planlanan Kanal İstanbul (Kıyı Yapıları, Yat Limanları, Konteyner Limanları ve Lojistik Merkezle], Denizden Alan Kazanımı, Dip Taraması, Beton Santralleri Dâhil) projesi ile ilgili ÇED sürecinin başladığı ve başvuru dosyasının halkın görüşüne açıldığı kaydedildi. Halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 27 Mart 2018 tarihinde “Halkın Katılım Toplantısı” düzenleneceği açıklandı.

YERİ VE SAATİ 10 GÜN ÖNCE AÇIKLANACAK
ÇED Başvuru Dosyasını incelemek isteyenlerin bakanlık merkezinde veya İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek proje hakkında bakanlığa veya valiliğe görüş bildirebileceği ifade edildi. 27 Mart günü yapılacak katılım toplantısının yerinin ve saatinin yönetmelik gereği toplantı tarihinden 10 gün önce ilan edileceği öğrenildi.

ÇILGIN PROJENİN AYRINTILARI
45 kilometre uzunluğundaki kanal, Küçükçekmece, Avcılar, Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinden geçiyor. Kanal; Marmara Denizi'ni Küçükçekmece Gölü'nden ayıran dar noktadan başlayarak, Sazlıdere Baraj havzası boyunca devam edip  Sazlıbosna Köyü'nü geçerek Dursunköy'ün doğusuna ulaşıp Baklalı Köyünü geçtikten sonra Terkos Gölü'nün doğusunda Karadeniz'e ulaşacak. Kanal koridoru üzerinde 6 adet köprü ve yol geçişi de planlanıyor. Kanal İstanbul'da 2 liman, 3 takım ada, 2 adet yat limanı da yer alacak. Proje nedeniyle Sazlıdere Barajı iptal edilecek. Tarım arazileri, ormanlar, sulak alanlar ve arkeolojik sit alanlarından geçecek kanal için 23 kilometrekarelik alan kamulaştırılacak. İnşaat 5 yıl sürecek.

Özlem Güvemli / Sözcü

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181