Kanal İstanbul'un güzergahı değişiyor!
Beklenen Kanal İstanbul projesinin güzergahı değişiyor. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesiyle ilgili açıklama yaptı. Kanal güzergahında jeolojik yapıların olduğunu, uzmanların yaptığı çalışmalarda sit alanı olan bölgeler için bazı tereddütlerin oluştuğunu söyledi. Çalışmaların da hızlandırılacağını belirtti.

Açıklamada "Uzmanlar tarafından yapılan çalışmalar sonucu sit bölgeleri konusunda tereddütler doğdu. Bu nedenle güzergah konusu yeniden ele alınacak. Kanal İstanbul, bizim çılgın projemiz, büyük bir proje, dolayısıyla bu projeye mecburen hız vermemiz gerek. Son zamanlarda projede hiçbir aksaklık yaşanmaması için hazırlıklarımızı çok titiz yapıyoruz. Bir kere kanal güzergahındaki jeolojik yapılar var" denildi.

Bakan Yıldırım güzergahın belli olduğunu düşünüp o bölgeyi değerlendirmek isteyen vatandaşları da uyardı: "Ben vatandaşlarımızın bu konuda çok aceleci davranmasını istemiyorum, bir hayal kırıklığı yaşamasınlar. Şuraya kanal yapılacak, buraya hücum edelim falan diye düşünmesinler. Sonra bizi suçlamasınlar, bizim henüz ilan ettiğimiz bir güzergah yok. Birtakım güzergahlar havada uçuşuyor. Ne zaman ki ben çıkar derim, 'güzergahımız budur', bağlayıcı olan bizim için o güzergahtır."

Kanal İstanbul projesi 2011 yılında "Çılgın Proje" olarak kamuoyuna yansımıştı. 

CNN Türk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181