Kartal Tavşantepe metrosu açıldı!
İstanbul metrosunun yeni istasyonları dün sabah saat 06.00'da hizmete girdi. Kartal- Tavşantepe hattı Yakacık (Adnan Kahveci), Pendik ve Kaynarca (Tavşantepe) olmak üzere 3 istasyondan oluşuyor. Hattın hizmete girmesiyle Kadıköy- Tavşantepe arasındaki hat uzunluğu 26.2 kilometreye, istasyon sayısı 19'a ulaştı. Kadıköy-Tavşantepe arasında yolculuk süresi 38.5 dakika olacak. Metronun ilk seferinde Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, belediye personeli ve vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı.

SABİHA GÖKÇEN'DE METROYA BİR ADIM
Yeni açılan hatla birlikte hemen yakındaki Sabiha Gökçen Havaalanı'na raylı ulaşımın ulaşması için büyük bir adım daha atılmış oldu.

'İLK SEFERİN HEYECANI İÇİNDEYİZ'
Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, Tavşantepe durağından vatandaşlarla birlikte ilk seyahati gerçekleştirdi. Şahin, "Uzunzamandır Pendik halkı, Pendik'ten metroya binmeyi bekliyordu. Hep birlikte buradayız ve ilk seferin heyecanını yaşıyoruz" dedi.

3.5 YILDA TAMAMLANDI
Anadolu Yakası'nın ilk metrosu olan Kadıköy-Kartal metro hattının devamı niteliğindeki Kartal-Pendik-Tavşantepe hattının ihalesi 6 Mart 2013'te yapılmıştı. Metro hattının tüm istasyonlarında yürüyen merdivenli giriş çıkışlar ile engelliler için asansörler bulunuyor. D-100 Karayolu güzergâhındaki tüm istasyonlarda, kuzey ve güney taraflarda giriş çıkışlar ve bunlar arasında altgeçitler yer alıyor. Tavşantepe Durağı'nda şimdilik E-5 Yanyol Tuzla yönü, kaymakamlık ve hastanelere çıkış sağlayan güney bölümü açıldı. Kuzey çıkışında çalışmalar devam ettiği için yaya geçişine kapalı durumda. Pendik istasyonunda ise 5 çıkış bulunuyor. Yakacık- Adnan Kahveci Durağı'nda da yolcular üç bölümden giriş çıkış sağlayabiliyor.

'GÜVEN VE KONFOR BİR ARADA'
Kartal-Tavşantepe hattının açılmasıyla birlikte dün vatandaşlar metroya akın etti. Vatandaşlar güven ve konforu bir arada yaşamanın mutluluğunu dile getirdi.

Yeni evli Fatma (21) ve Alican Baydar (23) çifti: Tavşantepe'de oturuyoruz. Kadıköy'e gezmeye gidiyoruz. Bu güzergâh bizim için adeta piyango oldu. Yapanlara şükranlarımızı iletiyoruz.

Erhan Karaer: Evimiz Maltepe'de. Daha önce otobüs kullanarak yolculuk yapmak özellikle çocuklar ve eşim için zor geliyordu. Artık metro kullanarak daha rahat ve konforlu bir yolculuk yapıyoruz. Şu an kayınvalideme gidiyoruz ve bu güzergâh sayesinde çok daha sık gideceğiz.

Güzellik uzmanı Nur Yurt (26): İşyerimde kadınları bekletmeye gelmez. Bu metro sayesinde Kartal-Tavşantepe arasındaki ev ve işime daha hızlı gidip geleceğim.

Web tasarım uzmanı Şenol Keleş (31): Tüm ailemle birlikte denemek için bindik. Anadolu Yakası son yıllarda her alanda gelişmeye devam ediyor. Metro en rahat ve en güvenli ulaşım aracı.

Murat Uluçay (33): Eşimle yürüyüş için Kadıköy'e gittik. Huzur ve güven içinde Pendik'teki evimize dönüyoruz. Hem trafikten hem de gürültüsünden kurtulmuş olduk.

YOL VE ZAMAN TASARRUFU
Kartal-Pendik-Tavşantepe Metro Hattıyla;

 Pendik-Bostancı 20 dakika
 Pendik-Kadıköy 34 dakika
 Pendik-Üsküdar 38 dakika
 Pendik-Yenikapı 47 dakika
 Pendik-Aksaray 48 dakika
 Pendik-Taksim 61 dakika
 Pendik-Maslak 72.5 dakika

Sabah

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181