Kelepire düşen her konut alıcı için bir fırsat oluyor!
Gayrimenkul piyasasındaki inişli çıkışlı süreçler, yatırımcıların aklına ‘şimdi ne yapsam?’ sorusunu getiriyor. Herşeye rağmen en güvenilir ve uzun vadede getirisi garanti olan gayrimenkulde kazanmanın bir yolu da kelepir alımlarından geçiyor. İster konut olsun ister arsa kelepire düşen her gayrimenkul alıcı için bir fırsat olurken, satıcılar için ihtiyacı giderici bir yöntem olarak tercih ediliyor. 

KAZANDIRAN EMLAK YATIRIMI  
Türkiye genelindeki mülk sahipleri, internet üzerinden satışa çıkardığı ortalama 300 bin konutu değerinde satılmasını beklerken, kelepir satış seçeneğini tercih edenlerin sayısı günden güne artıyor. Özellikle İstanbul, Ankara gibi arz - talep dengesinin tutturulamadığı piyasada öne çıkan kelepir satış ve kiralama seçeneği gayrimenkuldeki fiyat dengesini de etkiliyor. Kelepir satışlarda fiyatlar piyasanın yüzde 30- 40 altına düşebiliyor. Gayrimenkulde yüksek primin ilk adımı yatırımı yaparken kazanmaktan geçiyor. Çoğu kez topraktan giriş yapanların kazançlı çıktığı kanaati öne çıksa da, nakde sıkışmış ya da başka bir yatırım enstrümanını tercih etme nedeniyle hızlı satışı yoluna gidenlerin gayrimenkullerini satın almak topraktan girişten daha kârlı olabiliyor. 

''EMLAKÇIBANK'' AVANTAJLI  
Son 10 yılda özellikle kredili satışlardan kaynaklanan sorunlardan dolayı bankalar da emlak zengini oldu. Piyasa rayicinin altında satılan gayrimenkulleri artık birçok bankanın internet sitesinde de görmek mümkün. Bunlar arasında villa, dükkân, bina, fabrika, arsa, tarla, alışveriş merkezi, çiftlik, otel, pansiyon gibi gayrimenkuller öne çıkıyor. Satılık gayrimenkul ilanı şeklinde yayınlanan dokümanlar arasında fotoğraflar, uydu görüntüsü, açık adresi ve yol tarifinin yanı sıra yapının imar durumu gibi detaylara yer veriliyor. Söz konusu gayrimenkulü almak isteyenler detayları yerinde görebiliyor.Listelerde 100 bin ile birkaç milyonu bulabilen gayrimenkullere rastlamak mümkün. 

ÖNCE TEKLİF SONRA SATIŞ 
Bankalar ellerindeki gayrimenkulleri yazılı olarak teklif alma ya da açık artırma usulü ile satışa sunuyor. Teklif verme prosedürüne bankaların internet sitesinde yer verilirken, gayrimenkul satış şartnamesi, satın alma teklifi örneği, satış ve borçlanma protokolü gibi belgeler de ilgililerle paylaşılıyor. 

Ucuza al yenile ve sat 
Kelepir bir evin değerini artıran faktörlerden birisi de satın alınan gayrimenkulde yenileme çalışmasına girmektir. Boya badananın yanı sıra dolapların, kapıların ve diğer donatıların elden geçirilmesi sonrası evi alma maliyeti ve kârınızı ekleyerek satışa çıkarmanız sizlere daha fazla kazaç sağlayabilir.

Al,beklet ve sat 
Piyasadaki fiyat oluşumlarını yakından takip eden yatırımcılar,çoğu kez emlak danışmanından kendilerine kelepir yer geldiğinde bildirmelerini isterler. Yer geldiğinde yeri analiz ederek yıllık değer artısını ve başka gelirleri olup olmadığına bakıp, uygun fiyatta alımı gerçekleştirirler. Bir süre bekletilen gayrimenkul yine gayrimenkul danışmanı aracılığı ile satışa sunulur. 
 
Mehmet Canıtatlı / Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181