Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale-Savaştepe Otoyolu ne zaman açılacak?
Başbakan Binali Yıldırım Çanakkale Köprüsü'nün yapım çalışmalarının başlayacağının müjdesini vermişti. Dikkat çeken mega projelerden birisi olmaya aday proje Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale-Savaştepe Otoyolu'nun da önemli bir kısmını oluşturuyor. Peki Çanakkale Köprüsü otoyolu bir diğer adı ile Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale-Savaştepe Otoyolu ne zaman açılacak? 

Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale-Savaştepe Otoyolu ne zaman açılacak? 
Çanakkale Köprüsü'nün en önemli kısmını oluşturduğu Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale-Savaştepe Otoyolu'nun 2020 yılında işletmeye açılması öngörülüyor. Ortalama ömrünün 2063 yılına kadar olması Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale-Savaştepe Otoyolu'nun 43 yıl kullanılması anlamına geliyor. Otoyol'un kullanım süresinin artırıması standart bakım ve onarım çalışmalarına başlı olarak değişmektedir. 2063 yılından sonra da gerekli daha detaylı bakım, onarım ve işletme teknikleri ile otoyolun ömrü uzatılacaktır.

ÇED süreci başlayan Çanakkale Boğaz Köprüsü otoyolunun güzergahı ise 2 kesimden oluşacak. Ayrıca Çanakkale Boğaz Köprüsü otoyolu güzergahı 3 gidiş-3 geliş olmak üzere toplam 6 şerit olarak inşa edilecek. 

Kınalı–Tekirdağ–Çanakkale-Savaştepe Otoyolu nereye yapılacak?

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181