'Konut bütün risklere karşı sigorta güvencesi altına alınmalı'!
Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, Türkiye'de ev sahiplerinin konutlarını güvence altına almak için öncelikli olarak zorunlu olan sigorta ürünlerini tercih ettiğini söyledi.

Bu durumun yıllar boyu yapılan taşınır taşınmaz yatırımlarının olası hasarlar karşısında ciddi oranda risk altında olmasına sebep olduğunu vurgulayan Ayhan, "Bireylerin kendini güvende hissettiği en önemli mekan olan evlerin sadece deprem değil, deprem gibi pek çok riske karşı güvence altına alınması çok ciddi bir önlem olarak algılanmalı. Bu konuda bilincin oluşması gerektiğini düşünüyoruz. Generali olarak, bu anlamda sigorta bilincinin yerleşmesi için önemli projeleri hayata geçiriyoruz" dedi.

SİGORTALILIK ORANI YETERSİZ
Yaklaşık 17.6 milyon konutun bulunduğu Türkiye'de konut yapı stoğu incelediğinde konutların yaklaşık %40'ının gerekli özellikleri taşımadığı görülüyor. Kentsel dönüşüm planları çerçevesinde bu konutların kısa sürede yerlerini yeni konutlara bırakması beklenirken ülkemizde genel olarak sorunlu konut stoğu denildiğinde bu konutlar sadece deprem tehlikesi açısından değerlendiriliyor. Türkiye'de konut poliçesi yaptırılanların sayısıysa sadece 3.7 milyon düzeyinde seyrediyor. Generali Sigorta, sunduğu konut sigortası ürünleriyle herkes konutunu olası risklere karşı güvence altına alabilsin diye konut poliçeleri kapsamında bina, eşya dekorasyon/ sabit kıymetler ve konut içinde yer alan cam ve aynalar, yangın, hırsızlık, dahili su ve sel-su baskını gibi risklere karşı evlerini koruma altına alıyor.

Milliyet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181