Konut kredisi indirimi kampanyası yarın başlayacak!
Varolan konut stoğunu eritmek ve sektörü hareketlendirmek amacıyla planlanan konut kredisi indirimi kampanyası yarın başlayacak.

31 Ekim’e kadar sürecek olan konut kredisi indirimi kampanyası ile konut fiyatlarında yüzde 10 ile 20 arasında indirim yapılması öngörülüyor. Milyonlarca insanın merakla beklediği kampanya ile yüzde 2 oranını aşan konut kredisi faiz oranlarınının yüzde 0.95-0.98 bandına düşürülmesi hedefleniyor. Gayrimenkul sektörü temsilcilerinin yeni başlatacağı konut kredisi kampanyası ile yüzde 20 olan peşinat oranının yüzde 5-10 indirilmesi bekleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da destek verdiği kampanyaya Emlak Konut GYO ile sektörün 3 çatı derneği Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) üyesi onlarca firma ve projenin kampanyaya katılması bekleniyor. İlk etapta firmaların kendi bünyesinde gerçekleştireceği kampanyaya daha sonra bankaların da destek vermesi öngörülüyor.

Gayrimenkul sektörünün önde gelen çatı kuruluşlarından GYODER, İNDER ve KONUTDER'in desteği ile başlatılan ile 15 Ağustos-30 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılan kampanya kapsamında peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat imkanları konut alıcılarına sunulmuştu. Sektörü canlandırmak adına başlatılan kampanya ile ev sahibi olanlar yüzde 5 peşinat ile 120 ay vadeli kredisini 0.98 faiz oranıyla ödemişti. Yeni başlatılması planlanan konutta indirim kampanyası için bu 3 çatı kuruluşun yanı sıra bu defa kamunun da destek vermesi bekleniyor.

Konutta yeni kampanya ne zaman başlayacaksorusu ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181