Konut kredisi kampanyası 2018!
Yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan konut kredisi kampanyası 2018 detaylarını sizler için araştırdık. 

Eylül ayında açıklanacağını tahmin edilen konut kredisi kampanyası ile gayrimenkul sektörünün hareketlenmesi bekleniyor. Bakan Murat Kurum'un duyurduğu uygun faiz oranları ve ödeme koşullarının yer alacağı yeni konut kampanyası detaylarının önümüzdeki günlerde açıklanacağı belirtildi.

Ev arayışında olanların uygun koşullarda konut sahibi olabilmelerini hedefleyen konut kredisi kampanyası 2018 yüzde 2 oranını aşan konut kredisi faiz oranlarınının yüzde 0.95-0.98 bandına düşürülmesi bekleniyor. Konut satışlarının ve gayrimenkul sektörünün ivme kazanmasını amacıyla kampanya kapsamında yüzde 20 olan peşinat oranının yüzde 5-10 indirilmesi öngörülüyor.

Gayrimenkul sektörünün önde gelen çatı kuruluşlarından GYODER, İNDER ve KONUTDER'in desteği ile başlatılan ile 15 Ağustos-30 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılan kampanya kapsamında peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat imkanları konut alıcılarına sunulmuştu. Sektörü canlandırmak adına başlatılan kampanya ile ev sahibi olanlar yüzde 5 peşinat ile 120 ay vadeli kredisini 0.98 faiz oranıyla ödemişti. Yeni başlatılması planlanan konut kredisi kampanyası için bu 3 çatı kuruluşun yanı sıra bu defa kamunun da destek vermesi bekleniyor.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181