Konutta faiz indirimi kampanyası detayları!
Yarın başlayacak ve 31 Ekim'e kadar sürecek olan konutta faiz indirimi kampanyası detayları belli oldu.

Konutta faiz indirimi kampanyası detayları şu şekilde; Peşinatın yüzde 10 olarak belirlendiği konutta yeni kampanya ile projelerde yer alan dairelerin satış fiyatları üzerinden yüzde 10 indirim uygulanacak. Milyonlarca insanın merakla beklediği kampanya ile yüzde 2 oranını aşan konut kredisi faiz oranları yeniden 0,98 oranına çekilecek. Daha önce yapılan konutta seferberlik kampanyası faiz indirimi 500 bin TL'ye kadar olan kredilerde geçerli olurken yeni konut kampanyasında böyle bir limit bulunmayacak.

100 bin konutu kapsayan kampanyada banka ve kefalet olmayacak. Konutta indirim kampanyası ile peşinatı döviz üzerinden ödeyenlere kur garantisi sağlanacak. Firmaların kendi bünyesinde yapacağı kampanya kapsamında 12. ve 24. aylarda yüzde 15 ara ödeme yapılması gerekiyor. 6. ay ve 1. yılda borcunu kapatmak isteyen alıcıya farklı imkanlar sunulacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın da destek verdiği kampanyaya Emlak Konut GYO ile sektörün 3 çatı derneği Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) ile Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) üyesi onlarca firma ve proje kampanyaya katılacak. 

300 bin TL'lik dairenin örnek ödeme planı:
Konut Bedeli: 300 bin TL
Yüzde 10 İndirim bedeli: 30 bin TL

İndirimli Konut Bedeli: 270 bin TL
Peşinat: Yüzde 10 - 27 bin TL

12. Ay Ara Ödeme: Yüzde 15 - 40 bin 500 TL
24. Ay Ara Ödeme: Yüzde 15 - 40 bin 500 TL 

Vadelendirilecek Bedel: Yüzde 60 - 162 bin TL 
Alıcının Aylık Taksidi: 120 ay 0,98 vade farkı - 2 bin 302 TL

Konutta faiz indirimi kampanyası ile ilgili gelişmeleri ve haberleri sitemizden takip edebilirsiniz.

Hilal MİSİRLİ / EmlakSayfasi.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181