Konutta yeni kampanya başladı!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde büyük konut kampanyası başladı. Faizler 0.98’e çekildi, peşinat düştü, konut fiyatlarında indirime gidildi. Bakan Murat Kurum tarafından açıklanan kampanya ülke genelinde 100 bin konut ve yaklaşık 400 proje için geçerli olacak. “Bugün sektörün kazanma değil fedakârlık günü” diyen Bakan Kurum, kampanya kapsamında 60 bin konut satışı beklediklerini söyledi.

Hem konut pazarını hareketlendirmek hem de vatandaşın konuta ulaşmasını kolaylaştırmak için yeni bir kampanya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğiyle başlayan ‘Türkiye İçin Kazanç Vakti’ kampanyasının detayları dün açıklandı. Hürriyet’in önceki gün duyurduğu tarihi kampanya 31 Ekim’e kadar sürecek. Kampanyada 120 aya kadar yüzde 0.98 faiz imkanı sunulurken peşinat oranı da yüzde 20’den yüzde 10’a çekilecek. Liste fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapan firmalar borcunu erken kapatan tüketiciye yüzde 35’e varan indirim yapacak.

30 MİLYARLIK POTANSİYEL
Türkiye genelinde tüm satış ofislerini hareketlendirecek, vatandaşa önemli avantajlar sağlayacak bir kampanya düzenlendiğini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaklaşık 400 projede bu avantajların geçerli olacağını dile getirdi. Kurum, “Kampanyaya dahil konut sayısı 100 bin. Firmalar projelerinin yüzde 25’ini bu koşulla satar. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Anadolu’nun tüm illerinde derneklerimizin ve konfederasyonumuzun bağlı olduğu hemen hemen bütün inşaat firmalarının katılımıyla gerçekleşecek. İnanıyorum ki kampanyaya katılan firma sayısı her geçen gün artacak” dedi. Bakan Kurum kampanya sonrası 60 bin konut beklediklerini ekledi. Ortalama 100 metrekare ve metrekare fiyatı 5 bin lira olarak düşünüldüğünde bu 30 milyar liralık bir satış potansiyeli anlamına geliyor. Kampanya kapsamındaki evlerin metrekare fiyatı 2 bin 500 liradan başlıyor, 30 bin liraya kadar çıkıyor. Konutların yüzde 80’i orta ve orta üstü gelir grubuna hitap ediyor, metrekaresi 2 bin 500-6 bin lira bandında değişiyor.

DÖVİZ, ALTIN TUTMAYIN
Bakan Murat Kurum kampanya detaylarını şöyle anlattı: “Projelerin satış fiyatı üzerinden başta yüzde 10 indirim yapılacak. Yani 500 bin liraysa 450 bin liraya fiyat inecek. Minimum yüzde 10 peşinat alınacak. Ancak bu peşinatla alakalı, bugün dövizde veya altında yatırımını değerlendiren vatandaşımızla alakalı bir uygulamamız var. Altını ve dövizi bugünkü kurdan neyse, bu kur bir kenara koyulacak ve süreç içerisinde diyelim ki dövize veya altın yükseldi. Bu artış kadar daire fiyatından bedel düşülecek. Dolayısıyla hiç kimsenin şu saatte dövizini, altınını kenarda tutmasını gerektiren bir durum söz konusu değil. Yine 12’inci ve 24’üncü aylarda yüzde 15’lik ara ödemeler söz konusu. Geriye kalan yüzde 60’lık tutar, 120 ayda aylık 0.98 vade farkıyla banka ve kefil olmadan yüklenicilerimiz bünyesinde taksitlendirilecek. Dairenin totaline baktığımızda yaklaşık yüzde 0.84 vade farkına geliyor. Yani bugün faiz oranlarının yüzde 2’lerde olduğunu düşünürseniz yine çok büyük bir fedakarlık var. Ayrıca borcunu erken kapatana sözleşmesine göre yüzde 25-35 arasında indirim yapılacak.”

MİLLİ SEFERBERLİK
Gayrimenkul sektöründe bir sıkıntı var algısı yaratılmak istendiğini, ancak bunu kıracaklarını belirten Bakan Murat Kurum, “Ülkemizde, bu milli duruş bu milli birlik, milli seferberlik birilerini rahatsız ediyor. Rahatsız etmeye de devam edecek. Ülkemiz ekonomik bir kuşatma ile karşı karşıya. Birlik ve beraberlikle bunun üstesinden geleceğiz. Bizim bugün sektörümüzün kazanma günü değil bugün fedakarlık günü” dedi. 

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım “Bir sıkıntı olduğu takdirde ‘birlikten güç doğar’ özdeyişiyle birleştik, kenetlendik ve o zorluğu geçtik. Bugüne kadar Türkiye, çok kez ekonomik ve siyasi abluka altına alındı. Hepsini yüzümüzün akıyla atlattık” dedi. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı Altan Elmas, ise “Yaşanan tüm olaylara rağmen küçülmeyen tek sektör inşaat oldu. Bundan sonra da hem ülkemiz hem de sektörümüz yoluna sapa sağlam devam edecek” diye konuştu.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181