Körfez Geçişi köprü ile 4 dakikada sağlanacak!
İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi içerisinde yapımı devam eden İzmit Körfez Geçişi Köprüsü, en büyük orta açıklıklı asma köprüler arasında dünyada 4. sırada yer alacak. Köprü, mayıs ayında hizmete açılacak. Son 13 yılda ulaşım ve iletişimde önemli adımlar atıldı. 253.3 milyar liralık yatırım yapıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, karayollarına son 10 yılda ortalama yıllık 15.5 milyar lira harcadıklarını belirterek, "Sadece bölünmüş yollarda bir yılda zaman ve yakıttan elde edilen tasarruf 16 milyar lirayı aştı. Yani harcanandan fazlası geri ödendi. İzmit Körfez geçişi ile Körfez çevresinde yoğunlukta 4 saat süren yol, 4 dakikaya düşecek" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, geçmişte başladığı projeleri bir bir tamamlıyor. Bakan Binali Yıldırım, bugüne kadar yapılan ulaşım yollarının ülkeye zaman ve yakıt tasarrufu bakımından önemli katkılar sağladığını belirterek, "Bölünmüş yollarda sadece bir yılda zaman ve yakıttan elde edilen tasarruf 16 milyar lirayı aştı. Karayollarına son 10 yılda ortalama yıllık 15.5 milyar lira harcandı, karayollarına harcanandan fazlasını geri ödedi. İzmit Körfez geçişi ile Körfez çevresinde bayram gibi yoğun günlerde 4 saat süren yol, 4 dakikaya düşecek" dedi. Devam eden 7 dev proje ile ilgili olarak Bakan Yıldırım şunları söyledi:

İSTİHDAM DEPOSU OLDU
"Türkiye'de ulaşım alanında inşaatı devam eden projelerin önemli bir kısmı dünyanın en büyük projeleri arasında yer alıyor. 3'üncü havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçiş Köprüsü, Avrasya Tüneli, İstanbul Gebze Halkalı Banliyö Hatları, Ovit Tüneli ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projeleri tamamlandıklarında sağlayacağı ekonomik ve sosyal yararlarının yanı sıra inşaatları devam ederken de bölgelerine ve ülke ekonomisine çok önemli katkılar var. Bu projeler, adeta istihdam deposudur. 7 dev projenin ekonomik etki analizlerine bakıldığında, sağladıkları katkı yıllık yaklaşık 8.6 milyar lirayı buluyor. Bu projelerimizde, işçisinden, büro personeline ve mühendisine kadar toplam çalışan sayısı 65 bin 500 kişidir. İstihdam edilenlerin önemli bir kısmı vasıflı işçi ve büro personelidir. Ortalama 4 kişilik aileyi ele alırsak 262 bin kişiye ekmek kapısıdır. Bu projeler hizmete alındıklarında sağlayacakları ekonomik katkı ve istihdam çok daha yüksek olacak. Sadece 3'üncü havalimanı hizmete açıldığında 210 bin kişiye istihdam sağlayacak."


Deniz ZEYREK/Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181