Limak İnşaat Ukrayna'da metro yapacak!
Limak İnşaat, Ukrayna'nın Dnipro şehrinde ihale bedeli 224 milyon avro olan metro kontratı imzaladı. Limak İnşaat'tan yapılan açıklamaya göre, şirketin Ukrayna'nın Dnipro şehrinde ihale bedeli 224 milyon avro olan metro kontratı imzaladı. Toplam uzunluğu 4,5 kilometre olacak olan ve şehrin en merkezi konumunda yer alacak yeni metro hattı, 3 istasyondan oluşacak.

'BU BİR BAŞLANGIÇ'
Anlaşmaya Limak İnşaat adına Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bacaksız, Dnipro şehri adına da Belediye Başkanı Borys A. Filatov imza attı. Şartnamede inşaatın 5 yılda tamamlaması öngörülüyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Serdar Bacaksız, grup olarak Ukraynada böyle bir işe imza atmaktan dolayı son derece mutlu ve gururlu olduklarını bildirdi. Bu kontratın kendileri açsından Ukraynada çok önemli bir başlangıç olacağına inandıklarını aktaran Bacaksız, şartnamede inşaat süresi 5 yıl olarak belirlenmiş olsa da Limak olarak her zaman olduğu gibi işi süresinden önce tamamlayarak teslim edeceklerini, öngörülerinin bu işi 4 yıl içinde tamamlamak olduğunu dile getirdi.

30 FİRMAYI GERİDE BIRAKTI
Söz konusu inşaatın Limak için önemli bir dönüm noktası olacağını belirten Bacaksız, "Bu iş bitirme ile dünyanın pek çok başka yerinde metro inşaatı ihalelerine katılmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Finansmanı tamamen Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Avrupa Yatırım Bankası (EIB) tararından sağlanacak Ukraynadaki metro hattı ihalesine 30'dan fazla uluslararası inşaat firması katılmıştı. Bugüne kadar 100 un üzerinde taahhüt işini tamamlayan Limak'ın teslim ettiği işlerin toplam tutan 6 milyar doların üzerinde bulunuyor.

Yeni Akit Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181