Limak Kuveyt Havalimanı'nı 6 yıldan önce bitirmeyi hedefliyor!
Kuveyt Uluslararası Havalimanı Yeni Terminal Binası inşaatı için açılan ihaleyi 4.3 milyar dolarlık teklif ile Limak İnşaat kazandı. Sözleşme, Limak yöneticileri ile Kuveyt Bayındırlık Bakanı Ali el-Amir'in katıldığı törenle imzalandı. İmzayı atan Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sezai Bacaksız, "Türk müteahhitlik sektörünün yurtdışında tek kalemde aldığı en büyük iş. Türk müteahhitlik sektörü açısından önemli bir başarıya imza attık" dedi.

25 MİLYON KAPASİTE
Bacaksız, Kuveyt'de düzenlenen törende "projeyi kazandıkları için büyük gurur duyduklarını" belirterek, "Kuveyt Hükümeti ve halkına, şirketimize göstermiş oldukları inanç ve güven için, ayrıca bizi Kuveyt'in geleceğinin bir parçası yaptıkları için teşekkür ederiz. Projenin bir havalimanı terminalinden çok daha fazla şey ifade etmektedir" dedi. imza törenin ardından inşaatın yapılacağı alanda Hürriyet muhabiri ile birlikte incelemelerde bulunan Bacaksız, en düşük teklifi vererek başta Çinliler olmak üzere bir çok firmayı geride 
bırakarak ihaleyi kazandıklarım vurguladı. Bacaksız'ın verdiği bilgiye göre projenin 6 yıl içerisinde tamamlanması ve iki yıl da işletilmesi planlanıyor. Projede yıllık ortalama 5 bin kişi istihdam edilecek.

İlk etapta 500-750 personeli Türkiye'den getireceklerini söyleyen Bacaksız "Bu rakam ileride artabilir. Çünkü istediğimiz verimi yabancılardan alamayabiliyoruz. Türkiye'ye katkısı 4.5 milyar dolarlık olan projede yüzde 10 lokal çalıştırmak zorundayız. Yani tüm iş gücünün yüzde onu Kuveytli olacak. Yapılacak olan terminal binası, toplam 25 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. Terminalin 51 kapısı ile her boyutta uçağa ev sahipliği yapabilecek" dedi. Bacaksız'ın verdiği bilgiye göre Pritzker ödüllü mimarlık firması Fosters-Partners tarafından tasarlanan Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binası dünyanın en teknolojik ve modern binalarından biri olacak. Binanın örtü biçimindeki tek çatısı, Kuveyt'i simgeleyecek. Terminalin çatısına kurulacak 12 megavatlık güneş panelleriyle kendi enerjisinin bir bölümünü üretebilecek bina çevreci Leed Gold sertifikasına sahip ilk havalimanı olmayı da hedefliyor. 



HEDEF 6 YILDAN ÖNCE BİTİRMEK
LİMAK Holding İcra Kurulu Üyesi Feyiz Gene, terminal inşaatı için kendilerine verilen sürenin 6 yıl olduğunu anımsatarak, "Ancak biz bu süreden önce bitirmek istiyoruz. Bizim hedefimiz 4.5 yıl sonra bitirmek" dedi. Şirketlerinin 16 ülkede faaliyet gösterdiğini dile getiren Gene bu imza ile Kuveyt'in ağırlık kazandığını söyledi. Gene, inşaatta kullanılacak malzemenin burada da üretileceğini kaydederek dünyanın her yerinden malzeme getireceklerini bildirdi. Kuveyt yönetiminin hassasiyetinin çok fazla olduğunu ifade eden Gene, sıfır hata payı ile çalışmayı amaçladıklarını aktardı. Genç, böylesine zor bir terminal inşaatının Türkler tarafından yapılmasının önemli olduğuna da dikkati çekerek "Bunun hanemize yazılması ve başarabilmemiz çok önemli. Bu proje, Türk müteahhitliğinin başarısı olacak" dedi.

Nurettin KURT/Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181