Limak, Kuveyt Uluslararası Havalimanı ihalesini aldı!
Kuveyt Merkezi İhale Komisyonu (CTC), Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası yapım ihalesinde Limak İnşaat'm verdiği 1.312 milyar dinarhk(4.34 milyar dolar) teklifi onayladığını açıkladı. Limak İnşaat'm kazandığı bu ihale, Türk müteahhitlerin yurt dışında tek pakette kazandığı en büyük ihale olma özelliğini taşıyor.

Kuveyt Bayındırlık Bakanı Ali el-Amir, Uluslararası Kuveyt Havaalamı'nda yeni yolcu terminali inşa edilmesi için Türk şirketi Limak Holding ile 4.3 milyar dolar değerinde bir anlaşma imzalandığını belirtti. Amir, en büyük projelerden biri olan ve bütçesinin tamamen devlet tarafından karşılanacağı bu projenin 6 yıl içerisinde tamamlanmasının öngörüldüğünü, yeni terminal binasının yıllık 25 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını aktardı. İlk etapta 13 milyon yolcu kapasiteli olarak inşa edilecek olan Kuveyt Havalimanı yeni terminal binasının kapasitesi daha sonra yapılacak iyileşti
rmelerle 25 milyona kadar çıkarılabilecek. Bütçenin tamamı devlet tarafından karşılanacak. 



Çevreci terminal 

Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı projesinde anayüklenci olan Limak İnşaat, devrin ardından iki yıl süreyle bakım ve onarım hizmeti de verecek. Terminal inşaatının tamamlanmasının ardından operasyona geçiş süreci de yürütülecek. Uluslararası Havacılık Örgütü (IATA) standartlarına göre çok üst düzeyde yolcu memnuniyeti ön planda tutularak tasarlanan yeni terminal binası çevre konusunda da oldukça hassas. Çatısı güneş panelleri ile kaplanacak olan yeni terminal binası Leed Gold sertifikası alarak çevrecilik alanında bu düzeyde akreditasyonu olan ilk yolcu terminali olmayı hedefliyor. Toplam 700 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak yeni terminal binasının çatısına konulacak olan yaklaşık 66 bin güneş paneli 12 MW'lık kurulu güce sahip olacak.

İnşaat boyunca 5 bin kişi çalışacak.
Projenin mimari dizaynı Foster & Partners tarafından yapılırken inşaat süresince ortalama 5 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor. Projeyle birlikte Kuveyt mevzuatının izin verdiği ölçüde Türkiye'den önemli miktarlarda mal ve hizmet tedariki gerçekleştirilecek, ihale sürecinde Limak'ın Kuveyt'teki temsilciliğini Kharafi National Company yaptı.

Vatan Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181