Mahalle yaşamı mı, site yaşamı mı?
Yeni evliler ve yeni çocuk sahibi olan çiftler öncelikli olarak yeni kurulmuş ve şehir merkezinden uzakta olan yaşamkentleri tercih ediyor. Bu tercih genellikle evi kiralamak yerine çoğunlukla satın almak yönünde oluyor.

İLK KRİTER GÜVENLİK
Sitelerde yaşamın avantajı olarak, bu yaşam alanlarında genç ve yeni çocuk sahibi olmuş popülasyon fazla olduğu için, komşuluk ve arkadaşlık kavramı çok daha hızlı gelişiyor. Site yaşamının tercih edilmesinin en önemli kriterlerinin başında ise güvenlik geliyor. Bugün şehir içerisinde veya dışındaki çoğu site ve rezidans, özel güvenlik şirketleri tarafından korunuyor ve yüksek teknolojik sistemlerle donatılmış durumda.

DOSTLUK KOMŞULUĞA DÖNÜŞÜYOR
İster apartman ister villa tipi bir sitede oturun, ülkemiz insanı için iyi komşuluk çok önemli bir arayış ve ihtiyaç. Yeni bir ev arayışında olan kişiler genellikle dost ve arkadaşlarını da aynı yerden ev almaya ikna etmeye çalışıyor. Dostluğu, komşuluğa dönüştürüyor. Mahalle yaşantısına bakacak olursak, doğduğu büyüdüğü semtten ayrılmak istemeyen, bakkalını kasabını değiştirmek istemeyen büyük de bir kitle var. Bu anlamda kentsel dönüşüm projeleri semtlerin eskiyen siluetini dönüştürmek, temiz ve kullanışlı binalar anlamında büyük avantaj getiriyor. Bir kentsel dönüşüm projesi olarak İstanbul Fikirtepe, eski bir mahallenin yeniden doğuşu ve yaşam olarak bölgenin bir cazibe merkezi olmasını sağlayacak.

DOĞA ÖZLEMİ ARTIYOR
Şehirler kalabalıklaştıkça, iş temposu arttıkça şehir kaosu bizleri daha da yoruyor. Bu anlamda doğa özlemi ve arayışımız giderek artıyor. Günümüzde artık şehir dışına doğru yükselen yaşamkentler ve konut yerleşkeleri çok uygun fiyat seçenekleriyle bizlere özlem duyduğumuz o doğaya kavuşmamızı sağlıyor. Dev yeşil alanlar, dinlenme köşeleri, minik hobi bahçeleri, bostanlar, parklar...

BEKARLAR DÖNÜŞÜM PROJELERİNİ TERCİH EDİYOR
Site yaşantısı, yepyeni ve teknolojik bir evde oturuyor olmanın yanı sıra bahçıvanlık hizmetinden teknik desteğe, otopark konforundan rekreasyon alanlarında sosyalleşmeye kadar beraberinde birçok olanak getiriyor. Bekar ve yoğun iş temposuna sahip olanlar son dönemlerde şehirde kentsel dönüşüm sayesinde yeniden şekillenen, güvenli hale dönüşen ve modernleşen rezidans ve siteleri sıklıkla tercih ediyor. Çünkü onlar için zaman değerli ve şehirde olmak esas şart.

TÜRKİYE'NİN EN YAŞANMAK İSTENİLEN SEMTLERİ
İster rezidans, ister villalardan oluşan bir site veya apartman katı... İstanbul'da şehir merkezinde A+ yaşamak isteyenler ya Beşiktaş ya Adalar ya da Kadıköy ilçelerini tercih ediyor. Ankara'da Oran ve Mutlukent mahalleleri, İzmir'de Mavişehir ve Alsancak, Antalya'da Şirinyalı veya Gürsu mahalleleri, Bursa'da ise Ertuğrul ve Beşevler mahalleleri Türkiye'nin en yaşamak istenilen ve en değerli mahalle ve semtleri olarak sıralanıyor. 

Marmara

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181