Mecidiyeköy Mahmutbey metro hattı çalışmaları hızla devam ediyor!
Kabataş-Mahmutbey metro hattının, Mecidiyeköy-Mahmutbey arasında bulunan birinci etabının inşaatı hızla devam ediyor. Mecidiyeköy-Mahmutbey arası ulaşımı 26 dakikaya indirecek hattın ilçemiz sınırları içerisinde Alibeyköy, Yeşilpınar ve Akşemsettin'de olmak üzere 3 durağı var.

Toplu ulaşım için önemli hatlardan biri olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu tamamlandığında saatte 70 bin kişi taşıma kapasitesine sahip olacak.

İLK ETABINDA 15 DURAK
Uzunluğu 18 kilometre olan ve son teknoloji kullanılarak yapımı devam eden hattın, ilk etabında 13'ü yeraltı, 2'si yer üstü olmak üzere toplam 15 istasyonu var.

Mecidiyeköy'den sonra aynı hattın devamı olan ikinci etabında ise Fulya, Yıldız, Beşiktaş ve Kabataş durakları bulunuyor.

ENGELLİLER UNUTULMADI
Metro istasyonlarına giriş ve çıkışlar yürüyen merdivenler tarafından sağlanacak. Duraklarda engelli vatandaşlar için de asansörler bulunuyor.
Toplu ulaşımın kolay ve hızlı sağlandığı hatlardan bir tanesi olacak olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu, bölgedeki trafik yoğunluğunun da azaltılmasına büyük katkı sağlayacak.

SÜRÜCÜSÜZ OLACAK
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda metro inşaatını yılsonuna kadar bitirmeyi planladıklarını söyledi.

Daha sonra ise ekipler metro araçlarının konumlarını, istikametlerini ve hareketlerini belirleyen sinyalizasyon işlemleri için hummalı bir çalışma başlatacak. mecidiyeköy mahmutbey metro Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı aynı zamanda sürücüsüz olarak vatandaşlara hizmet verecek.

İstasyonlar: Mecidiyeköy İstasyonu, Çağlayan İstasyonu, Kağıthane İstasyonu, Nurtepe İstasyonu, Alibeyköy İstasyonu, Yeşilpınar İstasyonu, Veysel Karani İstasyonu, Akşemsettin İstasyonu, Kazım Karabekir İstasyonu, Yeni Mahalle İstasyonu, Karadeniz Mahallesi İstasyonu, Tekstilkent İstasyonu, Yüzyıl İstasyonu, Göztepe Mahallesi İstasyonu, Mahmutbey.

Diğer hatlarla entegrasyonun ardından ulaşım süreleri;
- Mahmutbey – Mecidiyeköy 26 dakika
- Mahmutbey – Sarıyer Hacıosman 45 dakika
- Mahmutbey – Yenikapı 39,5 dakika
- Mahmutbey – Üsküdar 48,5 dakika
- Mahmutbey – Kadıköy 52 dakika
- Mahmutbey – Sabiha Gökçen Havalimanı 95,5 dakika
- Mecidiyeköy – Alibeyköy 7,5 dakika

Eyüpsultan Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181