Menemen-Aliağa-Çandarlı ile Çanakkale Köprüsü için genelge yayınlandı!
Başbakan Binali Yıldırım, 1.5 milyar liralık Menemen-Aliağa-Çandarlı ile 10.3 milyar liralık Çanakkale Köprüsü ve otoyolu projelerinin öngörülen sürede tamamlanabilmesi için genelge yayınladı.

Her iki genelgede de işlerin belirlenen sürede tamamlanabilmesi için yıllık ödeneklerinin ilk üç ayda serbest bırakılmasının sağlanacağı belirtilerek, imar planı ve kıyı kenar çizgisi çalışmalarının da hızla sonuçlandırılması istendi. Genelge kapsamındaki, Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu ve Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) projesinin ihalesini Daelim (Kore) - Limak - SK (Kore) - Yapı Merkezi OGG kazanmıştı. OGG ihale kapsamında 10 milyar 354 milyon 576 bin 202 lira proje bedeli ve 5.5 yıllık yapım süresi dahil toplam 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresi teklif etmişti.

Diğer proje, Menemen-Aliağa- Çandarlı otoyolu ihalesini ise IC İçdaş ve Kalyon ile İtalya'dan Astaldi firmalarından oluşan 31ü grup, 9 yıl 10 ay 11 günlük 3 yıllık yapım süresi dahil teklif etmişti. İhalede oluşanbedel ise 1 milyar 435 milyon dolar düzeyindeydi.

Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181