Merakla beklenen YHT 3 etapta yapılacak!
Uzun zamandır yapımı devam eden ve bitimi hem ilimizce hem de İç Anadolu Bölgesi tarafından merakla beklenen Yüksek Hızlı Tren çalışmaları üç etap olarak yapılacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Hızlı Tren durağının yeri hakkında ve çalışmaların bitimi ile birlikte yapılan bölgenin ilimizin cazibe merkezlerinden biri olacağını belirtti. Can, YHT durağının Osmangazi Mahallesi'ne yapılacağını söyledi.

BURALAR CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Daha öncelerden durağın Üniversite ya da Yahşihan bölgesine planlandığını ifade eden Can, yapılan itirazlar ile durağı Osmangazi tarafına aldırdıklarını söyledi. Yapılan çalışmalar ile bölgenin harekete geçeceğini vurgulayan Can, "Tren hattının sıkıntılı noktaları kavşakla baks geçitlerle rahatlayınca şehir genişleyecek ve buralar cazibe merkezi olacak"dedi.

DURAK OSMANGAZİ'YE ALINDI
Sadece ilimiz tarafından değil tüm İç Anadolu 25 Bölgesi tarafından yapımının bitmesi merakla beklenen Hızlı Tren hattı üç etaptan oluşacak. Hızlı tren çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Hızlı Tren durağının yeri hakkında ve çalışmaların bitimi ile birlikte yapılan bölgenin ilimizin cazibe merkezlerinden biri olacağını belirtti. İlk olarak Hızlı Tren durağının Üniversite Yahşihan güzergâhında olduğunu ifade eden Milletvekili Can, yapılan itirazlar ile durağı Osmangazi tarafına aldırdıklarını söyledi.

CİDDİ BİR RANT OLUŞTU
Yapılan çalışmalar ile bölgenin harekete geçeceğini söyleyen Can, "Tren hattının sıkıntılı noktalan kavşakla baks geçitlerle rahatlayınca şehir genişleyecek ve buralar cazibe merkezi olacak. Biliyorsunuz Yuva'da TOKİ birinci etap yapılacak. İnşallah burası 1,2,3'ncü etap diye devam edecek. Buraya 20 bin nüfus aktarması olacak. Ciddi bir rant oluştu. Uğraşacağız ve başarmak için uğraşacağız. Hızlı tren için 3 hat olacak. Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas. İkincisi Delice Kavşağında yol ayrılacak Kırıkkale-Delice-Çorum-Samsun bir hatta Kırıkkale-Çerikli-Kırşehir-Niğde olacak" dedi. 


İl Gazetesi Kırıkkale

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181