"Mesleki Yeterlilik Belgesi" için eğitim programı başlatıldı!
İnşaat sektöründe geçici belge ile çalışan binlerce ustanın mesleki niteliklerinin arttırılması ve uluslararası geçerliliği olan "Mesleki Yeterlilik Belgesi"ni almalarını sağlamak amacıyla Çevre ve Şehircilik, Milli Eğitim ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ortaklığında yeni bir eğitim programı başlatıldı.

"Yapı Sektöründe Çalışan Meslek Erbaplarının Mesleki Niteliklerinin Geliştirilmesi İşbirliği Protokolü" ; Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem tarafından bugün imzalandı. Protokolle eğitim programı hayata geçirilmiş oldu. 81 ilde düzenlenecek eğitimler ile; yapı sektöründe çalışan ustaların mesleki niteliklerinin geliştirilmesi sağlanacak. Eğitimlerden hali hazırda "Geçici Ustalık Yetki Belgesi" ile çalışan 384 bin usta faydalanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, İmza Töreni"nde yaptığı konuşmada, "Bu çok önemli işbirliğinin, inşaat sektörümüz ve inşaatlarda çalışan ustalarımız için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Türkiye'nin ekonomik büyümesinin nişanesi olacak şehirleri oluşturmanın gayreti içinde olduklarını ifade eden Bakan Sarı, "Hedefimiz, ülkemizin mesleki hizmet standartlarını gelişmiş ülkeler seviyesine ve hatta üstüne çıkarmaktır. Bu hedefe ulaşmanın gerektirdiği ilk şey; mühendislik, planlama, mimarlık ve yapı müteahhitliği gibi alanlarda çalışanların, kayıt altına alınması ve yeterliklerinin belgelendirilmesidir" diye konuştu.

Ticaret Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181