MIPIM'de kamu ve anadolu çıkarması!
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, Emlak Konut GYO ve yerel yönetimler fuarı adeta çıkarma yaptı. Bu sayede gayrimenkul firmaları kamu tarafından bekledikleri desteği bulmuş oldu. Fuara stantla katılan Türk gayrimenkul firmaları, mimarlık ofisleri, belediye ve şirketlerinin sayısı 22 oldu. Katılımcı sayısı geçen yılla aynı olurken, azalan gayrimenkul firmalarının yerini belediyeler yoğun katılımlarıyla doldurdu. Hem şehirlerini tanıtmak, hem de büyük projelerine yatırımcı çekmek için Mipim'e akm eden belediyeler, milyarlarca liralık projelerini dünyaya anlatıyor.

Fuara Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, Kocaeli, Konya ve Ordu şehirleri stantla katılıyor. Mipim 2016'ya stant ile katılım gösteren firmalar arasında ise Tahincioğlu, Beyoğlu Investors Group, Efekta Mimarlık, Esas Gayrimenkul, Hill International, İzka inşaat, Lal Gayrimenkul Değerleme, Özak Yenigün Ziylan Ortaklığı, Öncüoğlu+ACP Mimarlık, Özer+Tulgan Mimarlık, ProPlan, Real Estate, Sabri Paşayiğit Design Office, Tabanhoğlu Mimarlık ve TSKB Gayrimenkul Değerleme bulunuyor. Antalya, Balıkesir, Hatay, Ordu, Bursa, Kocaeli ve Konya Büyükşehir Belediyeleri ile Beyoğlu Belediyesi şehir ve ilçelerini tanıttıkları fuarda, projelerini de sergiliyor.

İLGİ YOĞUN
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, son dönemde Almanya, Hollanda ve çok sayıda başka Avrupa ülkeleri ile görüştüklerini belirterek, "Bandırma'da düşündüğümüz liman ve sanayi ile ilgili Hollandalı bir şirketin yetkilileri 'Buraya 15 milyar dolar yatırım yapmaya  hazırız' diyorlar. Yabancı yatırımcıda algımızın kötü olduğuna dair bir şey yok" dedi. Son 5 yıldır Suriye'de yaşananlar nedeniyle zor ünlerden geçen Hatay, büyükşehir belediyesi öncülüğünde yaptığı projelerle ülkede ve dünyada oluşan 'güvenli değil' algısını yıkıyor.



Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, hem Avrupa'dan hem Uzakdoğu'dan şehirlerine ilgi olduğunu belirterek, kendilerine Suriye savaşı sonrası Hatay'a nasıl yatırım yapabileceklerini sorduklarını söyledi. Savaş, "Bu dönem tam zamanı. Negatif algıyı pozitife çevireceğiz" dedi.

BEYOĞLU PROJELERİ 25 milyar $
Beyoğlu'nda yatırım yapan şirketlerin bir araya gelerek kurduğu Beyoğlu Investors Group (BIG) fuara ikinci kez katıldı. Bölgede özel sektör tarafından yapılan projeler BIG standındaki makette sergilendi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Mipim'de Beyoğlu'nda 2023'e kadar tamamlanacak 25i  milyar dolarlık 9 projeyi tanıttıklarını söyledi. Bu projeler arasında Tarlabaşı 360, Piyalepaşa İstanbul, Galataport, Haliçport, Dolapdere, Karaköy ve Okmeydanı kentsel dönüşümü de var.

SAĞLIK TURİZMİ DİKKAT ÇEKİYOR
Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar, ''Sağlık turizmi konusunda yabancı yatırımcılar ilgili.'' dedi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ünye Limanı ile ilgili Roterdam merkezli bir firma, Çikolata Park ile ilgili daha önce şirketler ile görüşme yaptıklarını açıkladı.

Milliyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181