Mısır'ın yeni başkentini Çinliler inşa ediyor!
Mısır yeni bir başkent inşaa ediyor. Çinli kamu yatırım şirketi, Mısır Devlet Başkanı Sisi ile görüşmesinden sonra, projeye 20 milyar dolar yatırmayı kabul etti. Söz konusu şirket daha önce de 15 milyar dolarlık yatırımda bulunmuştu.

Böylece yeni başkent projesi için planlanan 45 milyar doların 35 milyarını Çinlilier sağlamış oldu. Yeni kentin adı ise henüz belli değil. Mısır hükümeti, Mart 2015'te açıkladığı bu projeyi, çok kalabalık, gürültülü, kirli ve ev fiyatları sürekli tırmanıyor diye Kahire'ye alternatif olarak sunmuştu. 700 kilometrekare olarak planlanan yeni kent, Kahire'nin doğusunda, çölde inşa edilecek. Yeni merkezde binden fazla cami, akıllı mahalleler, endüstri bölgeleri, 5 bin kişilik bir konferans salonu ve dünyanın en büyük parkının yapılması hedefleniyor. 5 yıl içinde tamamlanması planlanan yeni kentte Hintliler tıp merkezi ve üniversite, Suudiler de dev bir cami ve islam müzesi inşa edecek.

Ntv

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181