Murat Kurum'dan önemli açıklama!
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Merkez Bankası (MB) ve Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) alınan konut satış istatistiklerine noter onaylı satış vaadi sözleşmelerinin de eklenmesi gerektiğini belirtti. Emlak GYO güvencesiyle Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat ortaklığının hayata geçirdiği Karat 34 projesinin dün gerçekleştirilen lansman toplantısında konuşan Kurum, konuyla ilgili olarak Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile görüştüklerini dile getirdi. "Konut satış rakamlarını MB ve TÜİK'ten alıyoruz. Ancak bu kurumlar hesaplarında yalnızca ruhsatlı ve tapulu satışları kullanıyor" diyen Kurum, şöyle devam etti: "İnşaat şirketlerinin noter onaylı satış vaadiyle yaptığı satışlar TÜİK istatistiklerine katılmadığı için, veriler gerçek değerin altında kalıyor. Konuyu, Bakan Cevdet Yılmaz'a açtığımızda, bununla ilgili çalışma yapılabileceğini söyledi."

GÜNDE 650 KONUT SATILDI
Geçen yıl Türkiye'de 1.3 milyon konut satışı yapıldığını ve bunun yüzde 20'sinin İstanbul'da gerçekleştiğini kaydeden Kurum, "Bu, günde 650 konut satıldığı anlamına geliyor" dedi. Amerikan Merkez Bankası'nm (FED) son dönem kararlarının Türkiye lehine olduğunu belirten Kurum, "İç piyasaya baktığımızda, önümüzdeki dönemde faiz indirimleri bekliyoruz" diye konuştu.

'Hedeflere Ulaşacağız'
Kurum, Emlak GYO'nun ilk çeyrek verilerinde bir önceki yıla göre 100 ünitelik düşüş ve gelirinde azalma olmasını "Açıkladığımız hedeflere çok uzak değiliz. Yeni lansmanlar ve satışlar gelecek. İnşallah yıl sonu hedeflerine ulaşacağız" şeklinde değerlendirdik.

Habertürk Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181