NEF, 250 milyon dolar fonla öğrenci rezidansı yapacak!
Türkiye'de yatırım yapacak Lüksemburg merkezli 250 milyon dolarlık Intus Capital adında özel bir fon kuruluyor. Bu ismin anlamı 'Evin İçinde'. Uluslararası fon için biri Türk 3 grup yatırımcı arasında prensipte anlaşma sağlanmış, imzaların atılma aşamasında olduğu belirtiliyor.

Fondaki 250 milyon dolarlık kaynağın yüzde 20'sini, yani 50 milyon dolarını, inşaat sektörünün önde gelen proisimlerinden Nef Grubu koyacak. Bu tür fonlar genelde Avrupa'da kuruluyor. Intus Capital Türkiye'de konuta yatırım yapacak. Türkiye'de öğrenci sayısı kısa sürede 2 milyondan 6 milyona çıktı. Ancak 6 milyon öğrenci için toplam yurt kapasitesi 400 binler civarında kaldı. Buna Kredi Yurtlar Kurumu'nun kapasitesi de dahil. Yani, öğrencilerin çoğu evlerde kalıyor.

1000 YATAKLI ÖĞRENCİ REZİDANSI
Barınma imkanını özel olarak sunan nitelikli yurt da çok az. Bu potansiyeli gören Nef Grubu, öğrenciler için akademik rezidanslar adı altında özel konutlar yapmaya hazırlanıyor. İlk pro
jeyi Merter'de başlatıyor. Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, "Merter'de öğrenciler için 1000 yataklı akademik rezidans yapıyoruz. Öğrenciler için yapıyoruz ancak yurt formatından oldukça farklı. İlk projeyi Nef olarak biz gerçekleştireceğiz. Daha sonra kuracağımız fon, konutun yanı sıra yurt yatırımına da girecek" dedi. Geçen yıl 1.25 milyar TL ciro ile sektör lideri olduklarını vurgulayan Timur,"Merter'deki projemiz eylülde açılacak. Biz bu yatırımları Anadolu'ya da taşıyacağız" diye konuştu.

KİRASI 1500-1900 TL ARALIĞINDA  
Öğrenci rezidanslarının işletmesini de yapacaklarını belirten Timur, "Bazı projelerimizde kalanların yüzde 70'i öğrenci. Öğrenciler için yapılmamasına rağmen biz halihazırda öğrencilerin olduğu mekanları yönetiyoruz. Öğrenciler daha kolay memnun oldukları için yönetilmeleri kolay" ifadesini kullandı. Akademik rezidansların fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine Timur, şunları söyledi: "Bizim amacımız öğrencilere ulaşılabilir lüks sağlamak. Mesela tek kişilik odalarda aylık kirası 1.500-1.900 TL arasında olacak. Ancak 3 kişilik olunca kişi başı maliyet 700 liraya kadar inebiliyor. Halihazırda bunlardan daha pahalı fiyatlar var. Kredi Yurtlar Kurumu'nda bile 400 TL verip 8 kişi kalıyorsunuz. Bizim konseptimizde herkese ayrı odalar var ve her odanın tuvaleti ile banyosu kendi içinde olacak."

İmar değişikliği peşinde koşmadık!
Erden Timur, "İstanbul'da 24 proje yaptık, hiç imar ve emsal değişikliği peşinde koşmadık. Parsel bazında imar değişikliğini zorlamayı vatandaş ve kentleşme politikaları açısından doğru bulmuyoruz" dedi. Timur," İstanbul'un imar ve emsal artışlarına elbette ihtiyacı var. Ama bunun tek tek parsel bazında olmaması gerekiyor. Ada ve bölge bazında, master plana dayalı değişiklikler yapmak daha doğrudur. O zaman kim, hangi bölge ve adada ne tür bina yapabilece ğini bilir. Parsel bazında emsal artış lan başkasının hakkını yemek olur" şeklinde konuştu.

Erden Timur, Nef'in New York Manhattan'da yapacağı projede "We never use brands, we only design them" (Biz asla markaları kullanmayız, onları biz tasarlarız) sloganını kullanacaklarını söyledi ve ekledi: "Tüm markalara saygı duyuyoruz ama kesinlikle başka yerlerde göreceğiniz markaları kullanmıyoruz. Çünkü biz kapitalizmin duvarına merdiven dayayıp kendi uzayımızı yaratıyoruz."

Bentley'in tasarımcısına kapı kolu yaptırıyor
Projeleri için dünyanın ünlü tasarımcılarıyla çalışıp fark yarattıklarını söyleyen Erden Timur, "Örneğin, Gültepe'de yaptığımız projede Bentley'in tasarımcısının imzasını taşıyan kapı kolu kullandık" açıklamasında bulundu. Timur, İTÜ ile birlikte de tasarım yarışmaları düzenleyeceklerini ve tasarım sonucu çıkan ürünleri de ürettirip projelerinde kullanacaklarını belirtti.

Sözcü Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181