Otoyol projesiyle araziler şimdiden 4 kat değerlendi!
Ege'de uzun bir süredir 'İzmir-İstanbul Otoyolu' projesinin yaratacağı etki konuşuluyor. Gözler özellikle otoyolun geçtiği Balıkesir, Manisa, İzmir'deki gayrimenkul piyasasında yaşanan hareketliliğe çevrilmiş durumda. İzmir-İstanbul arasını 3.5 saate indireceği söylenen otoyol şimdiden geçeceği muhtemel hatlarda arazi fiyatlarını yükseltmiş durumda. Ekonomistin haberine göre Gebze'den başlayıp Osman Gazi Köprüsü'nden Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa'yı takip ederek İzmir'e inen otoyolun geçtiği araziler kimi yerlerde 4 katına varan oranlarda değerlenmiş durumda. Otoyolun 2019'da açılmasıyla birlikte Manisa ve İzmir civarındaki arazilerin daha da değer kazanması bekleniyor.

BU DAHA BAŞLANGIÇ
Ekonomist, bölgede yaşanan hareketliliğe ilişkin şu bilgilere yer verdi: "Balıkesir'de fiyatlar Yalova ve Bursa'ya kıyasla daha düşük oranda. Burada otoyol inşaatının daha düşük seviyede seyretmesinin etkisi var. Ancak, Balıkesir'de son 5 yılda yüzde 100'ün üzerinde artış olduğu konuşuluyor. İzmir-İstanbul Otoyolu'nda çalışmalarının sürdüğü Bornova Viyadüğü ve Kemalpaşa Bağlantı Yolu'ndaki Pınarbaşı, Doğanlar, Yunus Emre'de gayrimenkul fiyatları yüzde 25 arttı. Projenin tamamlanması sonrasında fiyatların daha da artması bekleniyor. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu 'nun Manisa ayağının Şehzadeler, Soma, Kırkağaç ve Turgutlu'nun yakınlarından geçmesi nedeniyle bu bölgelerde arsa ve arazi fiyatlarında önemli artış bekleniyor. Soma-Kırkağaç'ta tarla vasıflı arazilerin metrekare satış fiyatları son 2 yılda ortalama 2 kat arttı.

İLK KARŞILAYAN
Otoyol çalışmasının özellikle İzmir'in 'Yeni Bornova' olarak adlandırılan Çamdibi-Altındağ bölgesinde ciddi talep yaratması bekleniyor. Bölge, otoyolla İzmir'e gelenleri ilk karşılayan nokta. Aynı zamanda arsa ve satış fiyatları nedeniyle de İzmir'in gelişmeye en uygun bölgesi olarak değerlendiriliyor. Bu bölgelerde projenin açıklandığı 2013'ten bu yana arsa değerleri ortalama 2 kat arttı. Proje nedeniyle emlak sektöründe Bornova ile beraber doğrudan etkilenmesi beklenen bir diğer bölgede de Kemalpaşa... Kemalpaşa OSB'nin kuzeyinden devam eden otoyol nedeniyle en başta OSB'de olmak üzere Sütçüler ve ilçe merkezinde gayrimenkul fiyatlarında son 3 yılda yüzde 30-40 oranmda artış gözlendi. Otoyola yakm bölgelerdeki arazi fiyatları ise aynı dönemde ortalama 2 kat arttı."

İZMİR'E TALEP ARTACAK
ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, "Otoyol projesiyle İstanbul'dan yola çıkan biri 3.5 saatte İzmir'de olacak. Körfezi geçmek 6 dakika sürecek. En değerli hazine olan zaman böylece tasarruflu bir şekilde kullanılacak. İklimi, konumu ve düzenli yerleşimiyle birçok vatandaşın göç ettiği kentlerin başında gelen İzmir daha da çok talep görecek. Körfez Geçişi, Çeşme, Bodrum ve benzeri yerlerin fiyatlarının artmasına yol açacak" diye konuştu.



Mete Tamer OMUR/Hürriyet İzmir Ege Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181