Ovit Tüneli'nde ilk ışık yarın görünecek!
Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı geçidinde delme işleminde sona yaklaşıldı. 14.3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 4'üncü uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Ovit Tüneli'nde yarın, Başbakan Binali Yıldınm'ın katılacağı törenle ışık görünecek. Başbakanlık Osmanlı arşivi kayıtlarına göre 1880 yılında Osmanlı devletinin kalkınma çalışmalarında yer alan tünel projesi 136 yıl sonra gerçekleşmiş olacak. 1880'den beri hayaldi..

Ovit projesi, Başbakanlık Osmanlı arşivi kayıtlarına göre, 1880 yılı Osmanlı devletinin kalkınma çalışmalarında yer aldı. Proje için ilk adım 1930 yol projesi ile hayata geçirildi. Kazma ve küreklerle yol yapımının başlanan bölgeye Rizeliler gruplar halinde gönderildi. Yapımı yıllarca gündemden düşmeyen Ovit Tünel projesi ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde gündeme geldi ve 13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atıldı. Rize ile Erzurum'u birbirine bağlayan 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren tünelin giriş kotu 2054 met​re, çıkış kotu ise 2260 metre olacak. Makyol tarafından ya pılan ve yaklaşık 600 milyon liraya mal olacak olan tünelin tamamlanmasıyla Rize - Erzurum arasında ulaşım 4.4 kilometre kısalacak ve 12 ay boyuna kesintisiz sağlanacak. 

'Işık göründü'
Ovit Tünel inşaatında, Rize'nin İkizdere İlçesi ile Erzurum'un İspir ilçelerinden çift yönlü delme işlemi tamamlandı. Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımı ile yarın yapılacak törenle tünelde ışık görünecek.

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181