Özen Kuzu, 'Fedekarlık her sektöre düşüyor'!
Gündemin sektöre yansıması ve yapılması gerekenlerle ilgili inşaat sektöründen yorumlar gelmeye devam ediyor. İşte Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu'nun gündem, Emlak Konut ve GYODER kampanyalarına ilişkin açıklamaları...

Fedekarlık her sektöre düşüyor
GYODER'in tarihi kampanyası sonrası, son yıllarda ekonominin lokomotif sektörü haline gelen konut sektörünün elini taşın altına koymasından sonra bankalardan da faiz konusunda indirim haberleri Türk ekonomisinin canlanması için çok değerli bir adım olarak değerlendirilebilir. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ekonomik hayatımızın dinamizmini kaybetmemesi için sektör temsilcileri olarak tarihi bir kampanyaya imza attık. 0.70 faiz oranı, 120 aya kadar ödeme koşulları ve yüzde 20 peşinat ile bir ay sürecek bir fırsat yarattık.

Önce Emlak Konut'un başlattığı ve daha sonra GYODER çatısı altında aldığımız bu girişimde bankalara da sorumluluk düştüğü ve bankaların da konut kredi oranlarını yüzde 1'in altına çekmeleri önerilmişti.  Psikolojik sınır olarak değerlendirilen konut kredi faiz oranlarının yüzde 1’in altına çekilmesi önerisi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da yapılmıştı. Şimdi bankalardan bu yönde adım atıldığını görmek hem sektör hem de konut alıcıları açısından bizim verdiğimiz desteğe bir destek daha geldiğini görmek oldukça pozitif bir gelişmedir. Bizim bir ay olarak sınırladığımız ekonomiye canlılık getirmesi yönündeki bu girişimimize bankaların da katılması bu tarihi kampanyanın süresinin en az 3-4 ay daha uzatılmasını gündeme getirebilir. Bunun da sadece konut sektörü ve reel piyasada yaratacağı olumlu psikoloji ve tarihte görülmemiş dayanışma ile de vatandaşların konut alımında her sektörün fedekarlık yaptığını görmek memnuniyet verici.   

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181