Parası olan vakit kaybetmeden ev alsın!
Güvenilir liman olarak da görülen konutlarda tek tip imar uygulamasının süresi 2017'ye kadar ertelenmiş olması nedeniyle vatandaşlara ellerini çabuk tutmaları ve evlerini şimdiden almaları uyarısı yapılıyor. Hem yeni uygulama hem de dolardaki yükseliş nedeniyle konut fiyatlarının arttığım ve artmaya devam edeceğini söyleyen Halil Ersoy "Parası olan yatırımcı zaman kaybetmeden ev alsın" şeklinde konuştu.

Konut fiyatlarında zam furyasına kısa bir süre kala uzmanlardan "dolar alma ev al" uyarıları gelmeye başladı. Antalya Büyükşehir İmar Yönetmeliğini kullanma hakkı 01.01.2017 tarihine kadar uzatılan uygulama ve dolardaki artış nedeniyle vatandaşa uyarıda bulunan Ersoy "Acele edin ve zaman kaybetmeden konut alın" uyarısında bulundu.

"İnşaatta girdi maliyetleri ve banka faiz oranları çok arttı" diyen ATSO Meclis Üyesi Emlak Komisyon Başkan Yardımcısı Halil Ersoy, "Ev sahibi olmak ve yatırım yapmak isteyenler için, ev almanın tam zamanıdır. Bankadaki paraları çekin, dolarları euroları bozdurun ev alın. Ev almak isteyenler fiyatlara zam gelmeden harekete geçsin. Evi şimdi alan yatırımcı kârlı çıkar" şeklinde konuştu.

"Fiyatlar zamlanmadan harekete geçin. Fazla düşünmeyin" önerisinde bulunan Halil Ersoy, "Özellikle demir, çimento gibi ithalata dayak ve dolar olarak ödemesi yapılan ürünlerin, dolardaki değer artışından dolayı fiyatlarının yükselmesi ocaktan itibaren gayrimenkulde kendini göstermeye başladı. Dolar ve euro paritesindeki bozulmanın ihracat ve ithalata yansıdı. İnşaatta girdi maliyetleri çok arttı. Bu durumda ev fiyatlarının artması kaçınılmaz. Ev sahibi olmak ve yatırım yapmak isteyenler için, ev almanın tam zamanıdır" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların gözü kapalı da ev almamaları konusunda uyaran Halil Ersoy, "Ev alacak olanların tapuda evin üzerinde şerh olup olmadığını mutlaka kontrol etmeli. Ev kat mülkiyetine geçmiş mi, geçmemiş mi bakmaları lazım. Yatırımcı ev alırken çevredeki fiyatları da iyi araştırması lazım" dedi. 

Elmalı Gündem Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181