Pendik-Halkalı banliyö hattı aralık 2018'de tamamlanacak!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Marmaray'a entegre edilecek Pendik-Halkalı banliyö hattı projesini hızlandıracak bazı adımlar attı. İspanyol OHL-Siemens'm 31 Aralık 2018'de tamamlayacağı projede, gündeme gelen finansal sorunların çözümü için hakediş ödemelerinde bazı kolaylıklar sağlandı. Projenin, finansman dışında teknik ve idari anlamda ortaya çıkan sorunlarının çözümü için de adım atıldı. Ortaklık, proje için yeni taşeron firmalar belirledi. Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK), projede "taşeron" olarak yer aldı. Kaynaklar, "Yeni dönemle birlikte proje ciddi biçimde hızlanacak. Projenin, 31 Aralık 2018'de devreye girmesi öngörülüyor. Bu tarihe yetişmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Bu proje tamamlandığında Marmaray'a bağlanacak" dedi.

PROJEDE YENİ DÖNEM
Banliyö hatlarının iyileştirilmesi ihalesini İspanyol OHL, 1 milyar 42 milyon 79 bin 84 Euro teklifle kazandı. Şirket, Gebze Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesine yönelik inşaat işlerini yapacak, elektrik ve mekanik sistemleri kuracak. İstanbul'un Anadolu yakasında Pendik'ten Ayrılıkçeşmesi'ne, Avrupa yakasında Kazlıçeşme'den Halkalı'ya uzanan banliyö hatları projesinde, yıllardır istenen hıza ulaşılamadı. Projenin tamamlanacağı güne ilişkin her defasında verilen tarihler, yüklenici İspanyol OHL'den kaynaklanan sorunlar nedeniyle sürekli ertelenmişti.

Olcay Aydilek / Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181