Rize Artvin Havalimanı ihalesine 11 firmadan teklif geldi!
Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ikinci deniz üzerine yapılacak havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı için düzenlenen ihalede 11 firma teklif sundu. Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'nde yapılan ihalede, Genel Müdür Yardımcısı ve İhale Komisyonu Başkanı Mustafa Nevzat Düzağaç, 20 firmanın dosya aldığını, 11 firmanın ise teklif zarfı teslim ettiğini belirtti. İhale Komisyonu'nca yapılacak değerlendirmede teknik olarak yeterlilik alan firmalardan mali teklifler istenecek.

Rize merkeze yaklaşık 34 kilometre, Trabzon merkeze yaklaşık 105 kilometre ve Artvin sınırına 75 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkiine inşa edilecek havalimanının, 3 bin metreye 45 metrelik pisti, 265 metreye 24 metrelik taksi yolu denilen bağlantı yolu ve 300 metreye 120 metrelik de apronu olacak.

2 MİLYON YOLCU AĞIRLAYACAK
Havalimanı için yaklaşık 25 milyon ton taş dolgu olmak üzere, toplam 88.5 milyon ton dolgu yapılacak. En derin yeri 22 metre olmak üzere, ortalama 17 metrelik bir dolgu oluşturulacak. Havalimanı, terminal binası ve diğer üstyapı tesisleriyle yılda 2 milyon yolcuya hizmet verecek.

11 KONSORSİYUM YARIŞACAK
TBM Yapı-Ermit-Pers iş Ortaklığı
Yüksel- Mapa-Ederay
STFA-Makyol-Doğuş iş Ortaklığı
Yapı Merkez-Mön inşaat
Grandi Lavori Fincosit SPA-Nurol- iş Ortaklığı
IC içtaş Astaldi-Astur iş Ortaklığı 
Cengiz İnşaat-Aga Enerji iş Ortaklığı
China AirportArda-China Enerji Ortak Girişim
Şenbay Madencilik AŞ-Limak inşaat iş Ortaklığı
TAV Tepe Akfen-Özaltın iş Ortaklığı
Stroysnabcontract LLC-DemceMetaleks iş Ortaklığı

Habertürk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181