Saatler ne zaman geri alınacak?
Gün ışığından daha fazla yararlanmak ve elektrik tasarrufu sağlamak için 29 Mart’ta 1 saat ileri alınan saatler, tekrar geri alınacak. Normal koşullarda 25 Ekim Pazar günü geri alınması gereken saatler, Türkiye’de gerçekleşecek olan 1 Kasım 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla ertelendi. Bakanlar Kurulu’nun yeni kararına göre yaz saati uygulaması 8 Kasım’da sona erecek.

Sandıklar hava aydınlıkken açılacak

Hem elektrik tasarrufu hem de gün ışığından daha fazla yarar sağlayabilmek için 29 Mart’ta geçilen yaz saati uygulamasında sona gelindi. 1 Kasım’da gerçekleştirilecek olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla normalde 25 Ekim’de sona erecek olan yaz saati uygulaması, hem saatler konusunda bir karışıklık yaşanmaması hem de sandıkların açılmasının havanın erken kararmasıyla akşam saatlerine kalmaması için ertelendi.

Bakanlar Kurulu’nun kararıyla 8 Kasım’a ertelenen yaz saati uygulaması, 8 Kasım Pazar günü saat 04.00 itibariyle son bulacak. Bu tarihte saatler 1 saat geri alınacak.

YAZ SAATİ UYGULAMASI NEDİR?

Yaz saati uygulaması (YSU) herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir. Ülkemizde de he sene yaz saati uygulaması yapılmakta ve sonbaharda normal saate geri dönülmektedir.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181