Sabuncubeli Tüneli'nin yüzde 70'i tamamlandı!
Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, İzmir-Manisa rasındaki mesafeyi 15 dakikaya indirecek olan yap-işlet-devret modeliyle ihale edilen Sabuncubeli Tünelinde yüzde 70'lik bir kazı ve destekleme çalışmasının yapıldığını kaydetti. Uraloğlu, bu tünelin Manisa ve İzmir'i çok yakından ilgilendirdiğini söyledi. Uraloğlu, "4 bin 70 metrenin 2 bin 800-2 bin 900 metrelerine gelmiş olduk. 24 saat esasına göre çalışmalarnnıza devam ediyoruz" dedi. Daha önce bölgede incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sabuncubeli Tüneli'nin, Manisa'nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 8 Eylül'ü, İzmir'in kurtuluş günü olan 9 Eylül'e bağlayan gece olacağını söylemişti.

6 BİN 600 METRE 
Kalyon İnşaat tarafından yapımı devam eden Sabuncubeli Tüneli, 4 bin 70 metre uzunluğunda çift tüp tünel ve bağlantı yolları ile beraber toplam 6 bin 600 metre uzunluğundadn. Tünel inşaatının yapımını üstlenen firma ödeme güçlüğü nedeniyle 4 Kasım 2014 tarihinden itibaren çalışmaları durduruldu. İş fesh edildi. Milli bütçe 26 Mayıs 2015 tarihinde yeniden ihale edildi ve sözleşme imzalanarak çalışmalara başlandı. Sol tüpte 2 bin 748 metre, sağ tüpte 2 bin 885 metre ilerleme sağlandı. 2016 yılında 36 milyon lira harcandı. Projenin toplam bedeli 262 milyon lira.

Cüneyt HASÇELİK/Sabah Egeli Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181