Senegal'de 2 dev Türk projesi!
Çanakkale'den başarılı bir ortaklık ile yükselen DM Yatırım İnşaat'ın Senegal'in başkenti Dakar'da hayata geçireceği toplamda 200 milyon dolarlık toptancı kompleksi ve lojistik merkezi projesinin ilk kısmı olan 105 milyon dolarlık anlaşma kapsamında imzalar atıldı. Senegal Başbakanı Muhammed Bun Abdullah Dionne ve Senegal Ticaret Bakanı Alioune Sarr ile DM Yatırım İnşaat'm kurucuları Mert Mildon ve İsmail Doğan arasında düzenlenen imza törenine Senegal Bütçe Bakanı Birima Mangara, Dakar Türkiye Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı, Doğyap Genel Müdürü Bahadır Gazi Elçin, Doğanlar Yatırım Holding CFO su Mehmet Çalık ve Senegalli bürokratlar katıldı.

AFRİKA'NIN EN İYİSİ
DM Yatırım İnşaat tarafından, Senegalli tarım üreticilerini desteklemek amacıyla Dakar limanında inşa edilecek olan 197 bin metrekaresi açık, 54 bin metrekaresi kapalı alana sahip toptancı hali kompleksi kamuya açık bir pazar niteliğinde olacak. En son teknolojiler kullanılarak inşa edilecek kompleks, Afrika'nın en büyük toptancı hali olma özelliği taşıyacak. Dakar'daki trafiğin düzenlenmesi amacıyla inşa edilecek olan ve tırların topluca bekleme yapabileceği lojistik merkezi ise 44 bin m2'lik alana sahip olacak. DM Yatırım İnşaat'ın Dakar'da hayata geçireceği projeleri değerlendiren Senegal Başbakanı Muhammed Bun Abdullah Dionne, "Üreticileri destekleyecek, tarım üretiminin artmasına olanak sağlayacak toptancı hali kompleksi projesini hayata geçirmek Senegal için büyük bir önem taşıyor. Her iki projenin de halkımızın yaşam kalitesini yükselteceğine inanıyoruz. DM Yatırım inşaat ile yaptığımız bu işbirliği, ileride birlikte hayata geçireceğimiz projeler için ilk adım niteliği taşıyor" dedi.

7 BİN KM UZAKLIKTA DM
Yatırım İnşaat Kurucu Ortağı, Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon "Senegal halkına istihdam sağlayacak, tarımsal üretimi destekleyecek ve Başkent Dakar'da yaşayan insanların hayatını kolaylaştıracak iki önemli proje için Senegal Hükümeti ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Dakar'da hayata geçireceğimiz hal kompleksi ve lojistik merkezi, DM Yatırım İnşaat'm ilk yurt dışı projesi olması açısından da özel bir önem taşıyor. Çanakkale'den yola çıktık, şimdi ülkemizden 7 bin kilometre uzakta, Afrika'da iki dev projeye imza atıyoruz. En büyük gururumuz ve onurlandıran bir diğer detay ise, projelerde Türk imzasının yer alacak olması" şeklinde konuştu.

İŞBİRLİĞİMİZ SÜRECEK
Dakar Büyükelçisi Nilgün Erdem Arı'nın Türk şirketlerine yaptığı Senegal'e yatırım çağrısını hatırlatan Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Grup Başkanı İsmail Doğan, "Büyükelçimizin çağrısmı dikkate aldık, cumhurbaşkanımız bu projemizle de bizzat ilgilenerek, Senegal cumhurbaşkanına projelerin Türk firmalarına verilmesini sağlamıştır. Senegal'in başkenti Dakar'daki iki dev proje için kollan sıvadık. Türkiye üe Senegal arasındaki ekonomik ilişkilerde, özellikle inşaat sektöründe son dönemde önemli bir canlanma var. DM Yatırım İnşaat olarak Çanakkale üe Dakar arasmda bir köprü kurarak bu canlanmanın bir parçası olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Star Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181