Şubat 2016’da AVM Ciro Endeksi %14,8 arttı!
AVM’lerdeki kiralanabilir alan (m2) başına düşen cirolar Şubat 2016’da bir önceki yılın aynı ayına göre 23 puan arttı ve verimlilik m2 başına 680 TL’ye ulaştı. Verimlilik, İstanbul’da 759 TL, Anadolu’da 627 TL olarak gerçekleşti.

Şubat ayında en yüksek ciro artışı hipermarket kategorisinde gerçekleşti
Geçtiğimiz yılın Şubat ayı ile karşılaştırıldığında 2016 Şubat döneminde kategoriler bazında endeks yüzde 15’lik bir artış gösterdi. En yüksek ciro artışı ise hipermarket kategorisinde yüzde 38’lik artışla yaşandı. Geçtiğimiz yılın Şubat ayı ile karşılaştırıldığında Şubat 2016’da yiyecek kategorisi yüzde 21, teknoloji hipermarket kategorisi yüzde 18, giyim kategorisi yüzde 14, ayakkabı-çanta kategorisi yüzde 12 ve AVM’lerdeki diğer* alan ciroları yüzde 12 artış kaydetti.

Ziyaret Sayısı Endeksi
Şubat 2016 verileri bir önceki dönemin aynı ayı ile karşılaştırıldığında ziyaret sayısı endeksinde yüzde 3,9’luk artış yaşandı.

AVM Endeksi Şubat 2016 sonuçlarını değerlendiren AYD Başkanı Hulusi Belgü “
“AVM endeksi Şubat 2016 döneminde bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 14,8 oranında arttı. Sevgililer Günü, sömestr tatili ve indirim sezonunun olduğu Şubat ayındaki artış olumlu. Kategoriler bazında ise hala ağırlıklı olarak toparlanma bazlı yükselişler var. Ülkemiz son günlerde yaşanan terör saldırılarından hem sosyal hem de ekonomik olarak çok etkilendi. Nitekim bunun yansımalarını önümüzdeki ay endeks verilerinde de muhtemelen göreceğiz. Ancak ülke insanımız bu zor günleri atlatmakta ve yeniden normalleşmekte, korkuya teslim olmamakta kararlı. Bizler de perakendeciler ve AVM sektörü olarak üzerimize düşeni yapacak ve işimizi yapmaya ve el ele çok çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181