TOKİ 60 bin sosyal konut yapacak!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Cannes'da düzenlenen MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda yaptığı açıklamada, "Bu yıl 60 bin sosyal konut yapımını hedefledik, iştiraklerimiz hariç. Yılın ilk 2 ayında 11 bine yakın konut ihale ettik. 2 ay içinde 11 bin civarında konut ihale edeceğiz. Yıl sonunda 60 bin konutun ihalesini yapmış olacağız" dedi. Bu rakamın yıl içerisinde Türkiye'de üretilecek konutun yüzde 8'i olduğunu söyleyen Turan, iştirak şirketleri Emlak Konut GYO'nun da bu yıl 12 bin konut üretimini hedeflediğini belirtti. Turan, bu yıl ayrıca İstanbul'da önceliği "kentsel dönüşüme" vereceklerini şehrin 7 ilçesinde toplam 500 bin metrekarelik alanda dönüşüm başlatacaklarını da açıkladı.

GÜNEYDOĞU PROJELERİ
Güneydoğu'da teröre mücadele sırasında zarar gören yerlerin de bilgi veren Turan, Diyarbakır Sur'da kendilerinin olmayacağını, Sur içinin koruma amaçlı planı ve özel statüsü olduğunu belirtti.

Hürriyet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181