TOKİ Başkanı Ergün Turan MIPIM'de konuştu!
Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ergün Turan, "Türkiye yatırımcılar için güvenli mi?" sorusu üzerine, "Londra, Paris, Berlin ne kadar güvenliyse İstanbul da o kadar güvenlikli bir şehir. Terör sadece Türkiye'ye mahsus değil dünya şu anda bununla mücadele ediyor. Yatırımcılarımıza Türkiye'nin olanaklarını tanıtacak bir organizasyonda bulunmaktan mutluyuz" dedi. Türkiye'nin şu anda yaptığı ve devam eden yatırımları açısından Avrupa ve bölgesindeki ülkelerden sıyrıldığını dile getiren Turan, diğer çadırlara bakıldığında bunun net bir şekilde görüldüğünü bildirdi. Turan, İFM projesine değinerek, "Nisan ayı itibariyle İFM farklı bir evreye geçiyor. Dünyadaki diğer ölçekleri ile kıyaslanamayacak derecede önemli olan bu proje için yaklaşık 2 milyar dolar yatırım planlanıyor. Bu projeyi, üçüncü havalimanını, burada daha açıklanmayan projeleri görmek bile Türkiye'nin güvenli bir liman olup olmadığının cevabıdır" diye konuştu.

MIPIM fonlarla buluşma imkanı sağlıyor
MIPIM'e 5 yıl önce çok küçük hollerde şahsi katılımda bulunan Türk firmalarının artık çok daha görkemli alanlarda yer aldığım, İstanbul Ticaret Odası'nm İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı'nı kurduğunu anlatan Turan, "Bu durum konumumuzu gelecek yıllar için de çok daha iyiye taşıyacağımızı işaret ediyor. Diğer holler de gezildiğinde ve yatırım olanaklarına bakıldığında Avrupa ve dünya ölçeğinde Türkiye en önemli gayrimenkul yatırımlarının olduğu ülke" diye konuştu. Turan, dünyadaki en 
önemli gayrimenkul fuarı olan MIPIM'de hem şehirlerin yatırım olanaklarının tanıtıldığını hem de gayrimenkul şirketlerinin büyük ölçekli fonlarla bulutuğunu ifade etti. Fuarda ülkeler üzerinden değil şehirler üzerindenyatırım olanaklarının sunulduğuna dikkati çeken Turan, bu yüzden İstanbul markasıyla öne çıktıklarını aktardı. Turan, "Bizim markamız İstanbul. Yeni, gelişmekte olan, yatırım olanakları sunan Ordu, Bursa, Balıkesir, Antalya gibi belediyelerimiz de yatırım olanaklarını tanıtacak yeni stantlar açtılar. Bunların gelişerek devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

TOKİ olarak bu yıl 60 bin sosyal konut yapmayı hedeflediklerini dile getiren Ergün Turan, ülkede bu yıl üretilecek toplam konutun yüzde 8'ini kendilerinin yapacağını aktardı. Turan, 20162023 arasında 500 bin konut üreteceklerini de belirtti.


DEV FUAR PROJESİNİN MAKETİ CANNES'DA SERGİLENİYOR
İstanbul Ticaret Odası (İTO), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi'nin büyük ortağı olduğu, istanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş (İDTM) tarafından hayata geçirilen fuarın maketi Fransa'da görücüye çıktı. İTO Başkanı Çağlar, İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı ve içinde bulunan fuar projesinin maketine yabancıların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. İstanbul'da 500 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilecek fuar merkezi toplam 700 bin metrekarelik alan büyüklüğüyle Türkiye'nin ve bölgenin en büyük, Avrupa'nın en moderni olacak.

İFM 2020'DE BİTİYOR
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İFM'nin altyapısının büyük oranda tamamlandığını belirterek, merkezde inşaatların bu yıl itibariyle başladığını, 2018 sonunda kısmen biteceğini, 2020 yılına kadar da etaplar halinde bitirilmesinin planlandığını söyledi. Genel Müdür Kurum, Emlak Konutun bu yıl 15-20 bin konut yapmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.


Dünya Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181