Turkeybuild 20-23 Ekim'de Ankara'da!
YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen Türk yapı sektörünün İç Anadolu Bölgesi'ndeki en büyük fuarı olan Yapı Fuarı Turkeybuild Ankara, Ekim ayında ziyaretçileriyle 29. kez buluşacak. Türk yapı malzemeleri pazarının %16,5 'ini oluşturan İç Anadolu Bölgesi, son dönemde artan yatırımlarla büyümeye devam ediyor. Fuarın sektörün bu bölgedeki büyümesine katkı sağlaması amaçlanıyor.

İç Anadolu Bölgesi'ndeki yapı harcamaları giderek artan büyük bir hacme sahip. Ankara başta olmak üzere, bölgede 2015 yılında yapılan inşaat harcamaları 28,9 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu miktar Türkiye'de toplam inşaat harcamalarının % 16,5'lik payını kapsıyor. Hesaplanan bu harcamalarla oluşan inşaat/yapı malzemesi pazar büyüklüğü ise 20,2 milyar TL olarak gerçekleşti. İç Anadolu Bölgesi 2015 yılında 122,5 milyar TL olan Türkiye inşaat/yapı malzemeleri pazarının %16,5 'ini oluşturuyor. Türkiye'de en çok konut kredisi kullandırılan ikinci il olan Ankara, bölgedeki konut satışının önemli bir bölümünü oluşturuyor. 2015 yılında Ankara'da 952 olmak üzere İç Anadolu'da 3.684 bina yatırımı için yapı ruhsatı alındı.

Star Ankara Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181