Türkmenistan'ı son 10 yılda Türk firmaları yeniledi!
Türkmenistan, doğal kaynaklar bakımından yeryüzünün en bereketli topraklarından biri. Mavi altın (doğalgaz) ve siyah altının (petrol) yanına bir de pamuğu (beyaz altın) ekleyen Orta Asya ülkesi, bu kaynaklardan elde ettiği yüzlerce milyar doları yeniden yapılanmada kullanıyor. Aşkabat, Türkmenbaşı ve Balkan başta olmak üzere 5 eyaletin tamamında bütün şehirlerin altyapıları modernize ediliyor, görkemli binalar, enerji santralleri, kültür ve spor merkezleri, yollar inşa ediliyor.

Ülkedeki bu yenilenme operasyonunda aslan payını ise Türk firmaları alıyor. 491 bin km karelik (Türkiye’nin yüzde 65’i) büyüklüğüne karşın sadece 5.3 milyon nüfusu bulunan Türkmenistan, son 10 yılda Türk şirketlerine 33 milyar dolarlık iş imkanı sağladı. Dönemsel olarak 20 bin ila 40 bin arasında insanımızın çalıştığı firmalardan biri de Polimeks. 33 milyar dolarlık yenilenme işlerinin 11 milyar dolarlık bölümünü 134 proje ile Polimeks Holding gerçekleştirdi.

OLİMPİYAT TESİSİ
Son olarak 5 milyar dolara mal olan Aşkabat’taki olimpiyat kompleksini yapan Polimeks, Erol Tabanca, Cem Siyahi ve Abdullah Gözener tarafından 1995’teki kuruluşundan beri Türkmenistan’da faaliyet gösteriyor. Polimeks Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, “Biz buraya sadece para kazanmak için gelmedik. 22 yıldır Türkmenistan’da yaşıyoruz, evimiz barkımız burada. Böyle olduğu için de Türkmen halkını anlayabiliyoruz. Bizden beklentilerini biliyoruz. Bu da doğru adımlar atmamızı sağlıyor. Bazı işadamlarının yaptığı gibi, kendimiz Türkiye’de yaşayıp buraya sadece adamlarımızı gönderseydik kesinlikle bu kadar başarılı olamazdık” dedi. Tabanca, sadece Türkmenistan’da yaptıkları işlerle dünya devlerinden biri haline gelmelerinin bu ülkenin potansiyeli hakkında önemli bir veri olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Türkmenistan dünyanın en büyük doğalgaz ve pamuk üreticilerinden biri. Son derece zengin kaynakları bulunuyor. Biz burada sadece inşaatla ilgileniyoruz. Ancak tahmin edileceği üzere Türk işadamlarının para kazanabileceği çok farklı sektörler bulunuyor. Ben ve ortaklarım, Türkmenistan’da yatırım yapmak isteyen tüm işadamlarına her türlü bilgi ve desteği vermeye hazırız.”

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181