Turyap düzenlediği son müzayede de 141 gayrimenkulü bir günde sattı!
Bir malın satışında, alıcüar arasındaki fiyat artırma yarışına dayanan müzayede yöntemi, gayrimenkul sektöründe de kullandır oldu. Son olarak Turyap'ın düzenlediği açık artırmada 141 adet gayrimenkul bir günde satıldı. Böylece genelde kamu ve finans kuruluşlarının ellerindeki mülklerin satışı için kullanılan bu sistem özel sektörün de yörüngesine girdi.

HEDEF 4 MİLYAR TL
2017'de 3 milyar lira değerinde gayrimenkulu müzayedeyle sattıklarını belirten Turyap Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çağlar, "İnşaat şirketleri açık artırmaya hep mesafeli yaklaşıyordu. Nef firması için düzenlenen müzayedede gayrimenkullerin yüzde 95'i 9 saatte satüınca bu mesafeyi kırdık" dedi. Çağlar, 17 büyük firmadan Turyap'a müzayede talebi geldiğini söyledi.

DÜŞÜK FİYAT CAZİBESİ
Şirket olarak 2001'den beri TMSF, TOKİ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Özelleştirme İdaresi'ne ait gayrimenkulleri açık artırma ile sattıklarını hatırlatan Çağlar, bu yıl 4 milyar liralık gayrimenkulu müzayedeyle satmayı planladıklarını söyledi. Çağlar, "Açık arttırmanın düşük fiyatlarla başlaması cazibesini arttırıyor" diye ekledi.

Herkes katılabilir 
Turyap'ın müzayedelerine herkes katılabiliyor. İlk şart olarak teminatın yatırılmış olması gerekiyor. Teminat bedeli ise firmanın talebine ya da mülkün değerine göre belirleniyor. Örneğin 2 milyon liraya kadar olan mülklerde teminat bedeli olarak 10 bin lira yatırılması gerekiyor. Ayrıca katılımcıların talip oldukları gayrimenkulleri yerinde görmesi tavsiye ediliyor.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181