Turyap'ın TOKİ müzayedeleri ile aylarca sürecek satış 3-4 saatte bitti!
Mülkiyeti TOKİ'ye ait olan gayrimenkulleri açık artırma yoluyla satan Turyap, devletin kasasına daha fazla para girmesini sağladı. Üstelik aylarca sürecek satışlar 3-4 saatte bitti.

KASAYA EK PARA GİRDİ
Toplu Konut idaresi (TOKİ), son yıllarda konut, işyeri ve imarlı arsa satışlarına hız verdi. Satış bedelleri genelde değerleme raporlarına göre belirleniyor. Ancak son dönemde TOKİ gayrimenkulleri için açık artırma yöntemi uygulanıyor. Müzayede yöntemini uygulayan kurumların başmda gelen Turyap, bu yolla devletin kasasma milyonlarca lira ek para girmesini sağladı.

3-4 SAATTE SATIŞ YAPTI
Müzayede operasyonunu sürdüren Turyap Genel Müdür Yardımcısı Deniz Çağlar'ın verdiği bilgiye göre; 2014 itibarıyla düzenlenen müzayedelerde muhammen bedeli 919 milyon lira olan konut, arsa ve işyeri satışmdan 1 milyar 112 milyon lira gelir elde edildi. Bir başka deyişle devletin kasasma 200 milyon lira ek para girmiş oldu. Üstelik bu satışlar 34 saatte yapıldı. TOKİ'ye ait taşınmazlar müzayedeyle, değerleme raporlarında belirtilen tutarın çok üzerinde satıldı.

İNDİRİM MÜJDESİ! 
TOKİ, Eylül'de borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve işyeri sahiplerine yönelik yüzde 20 indirim yapacak. Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşların başvuru tarihini takip etmesi gerekiyor. Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmeyecek. İndirimden yararlanmak için aidat, emlak vergisi gibi bir borcun bulunmaması gerekiyor.

Posta Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181