Üsküdar - Beykoz metro hattı müjdesi geldi!
Yeni belediye binasının Üsküdar’a hayırlı olmasını dileyen Başkan Kadir Topbaş, geçmişte suları akmayan, çöpleri toplanmayan ve havası kirli bir İstanbul olduğunu hatırlatarak, “Bunlar geçmişte bize bir kader gibi anlatıldı. Bugün 17 milyona rağmen su problemi bulunmayan, tertemiz bir şehir var. İstanbul’u tarihinde olduğu gibi dünyanın gıpta ettiği şerefli yerine taşımaya çalışıyoruz. Gelecek kuşakların bu ülkede mutluluk içinde yaşamasını ve başka ülkelere özenmemesini sağlamak zorundayız. Gelişen dünyayı izler durumda kalmamak için çok çalışmak zorundayız” diye konuştu.

İstanbul’un nüfus olarak dünyanın 124, ekonomi olarak 117 ülkesinden büyük olduğunu, Avrupa’nın da 23 ülkesinden daha büyük bir şehir olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “İstanbul Türkiye’nin özeti ve dünyaya karşı sorumlu. Bu sorumluluğu beraberce üstlendik. 13 yılda İstanbul’a 98 milyar lira yatırım yaptık. Bu yıl da 16.5 milyar liralık yatırım bütçemiz var. Dönemimizde Üsküdar’a da 3.6 milyar lira yatırım yaptık. Geçmişte maaş ödeyemeyen İBB’nin şu anda devlete veya bir başka finans kuruluşuna bir lira borcu yok. Hazine garantisi olmaksızın yurtdışından başkan imzasıyla uzun vadeli kredi alabiliyoruz. Bu İBB adına ekonomik güç demektir.”

Üsküdar Meydanı’nı yenilediklerini dile getiren Topbaş, “Üsküdar-Ümraniye Metrosu’nu inşallah Mayıs ayında, gerisini de Ağustos-Eylül gibi açıyoruz. Ayrıca Üsküdar-Beykoz Metro Hattı ile Çamlıca-Altunizade Raylı Sistem Hattı şatıl yapacak. Üsküdar-Kabataş arasına 2 kilometrelik yürüme tüneli yapıyoruz. İncirli’den Kadıköy’e gelecek bir başka metromuz var. Bin kilometre metro hedefledik dünyanın en iyisi olacak” şeklinde konuştu.

Güçlenen Türkiye dünyada ezber bozarken, yeni gelişen ülkeleri de etkileyen Başkan Topbaş, 16 Nisan’ın Türkiye için bir milat olduğunu söyledi. Topbaş, şunları kaydetti;“Gerektiğinde gemileri karadan yürüten, Çanakkale’yi geçilmez kılan bir milleti engellemek için uğraşıyorlar. 15 Temmuz’da başaramadılar, şimdi Türkiye’yi ekonomik kıskaca alarak sıkıntıya sokmak arzusundalar. 80 milyon büyük bir aile olduğumuzu dünyaya göstermek zorundayız. 16 Nisan yeni ufuklara açılacak kapı, yeni bir yönetim anlayışının gelmesi demektir. Çok daha rahat hareket edilen ve çok hızlı hizmet edilen bir sistem demektir. Cumhurbaşkanımızın yapmak istediği budur. Bu ülkeye yeni ufuklar açma adına heyecanlarını bu ülkeyle paylaşmak istiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın kendi dönemindeki en hayırlı hizmetlerden biri Cumhurbaşkanlığı Hükümeti sistemi olacak diye düşünüyorum. Bu sistem Türkiye’nin önün açacak.”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181