Uzmanlar, Kanal İstanbul manzaralı arsa satanlara karşı uyarıyor!
Dev projeler gayrimenkul ve arsa fiyatlarını yükseltebiliyor. Bu fiyat artışı proje ve lokasyona göre değişiklik gösteriyor. Öyle fırsatçılar var ki,  ortada sadece adı olan projeleri örnek göstererek, küçük yatırımcıya arsa satışı yapıyor. Yatırımcı da, arsanın dev proje sayesinde değerleneceğini düşünerek fırsatçının ağına düşüyor. Tüketici dernekleri ve hukukçular, vatandaşların, bunlara karşı uyanık olmasını, mega projeler konusunda ilgili kamu otoritelerinden bilgi edinmesini istedi. 

Fırsatçılara dikkat edin 
Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak yaptığı açıklamada, büyük projelerin ismi duyulduğu anda daha henüz ortada bir şey yokken arsa ve konut fiyatlarının ciddi oranlarda artmaya başladığını söyledi. Henüz proje başlamadan “fısıltı gazetesinin” çalıştığını ve insanların aklında “bölgeden ne kadar erken arsa veya ev alırsam daha çok kazanırım” düşüncesinin hakim olduğunu dile getiren Kolçak, büyük yatırımcıların bu gibi durumda profesyonellerle çalıştığını vurguladı. 

HÜSRANA UĞRADILAR 
Kolçak, ilk kez 6 yıl önce gündeme gelen, çılgın proje diye bilinen Kanal İstanbul'un öngörülen güzergahının bugüne kadar birkaç defa değiştiğini belirterek, o gün tahmin edilen bölgeden arsa ve ev satın alıp kar sağlamayı düşünenlerin çoğunun sonradan hüsrana uğradığını söyledi. Güzergahın henüz netleşmediğini yineleyen Kolçak, ortada daha bir şey yokken sanki netleşen bir kanal güzergahı varmış gibi alım satımlar yapıldığını anlattı. 
 
Güneş

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181